Foto © Sam Rentmeester . 20220602  .
 Birgit van Driel, columnist  Delta

Birgit van Driel

columnist

Birgit van Driel is sinds 2021 beleidsmedewerker bij de directie Strategic Development. Ze is terug van weggeweest op de TU Delft waar ze in 2006 begon met studeren en de faculteiten IO (eerste jaar), TNW (bachelor) en 3mE (PhD) heeft aangedaan. Na haar PhD is ze strategieconsultant geweest bij Kearney en Program Officer bij NWO-TTW.

Opinie

Columnist Birgit van Driel verbaast zich over het gebrek aan zelfreflectie in de maatschappij. Ze betoogt dat politici en bestuurders eens wat vaker – publiekelijk – in de spiegel moeten kijken.

Opinie

Columnist Birgit van Driel las een tweet waarin iemand zich druk maakt over een d/t-fout van een jonge wetenschapper. Dit schoot bij haar in het verkeerde keelgat.

Opinie

Columnist Birgit van Driel vraagt zich al af waarom er bij NWO niet geloot wordt. Ze is blij dat het langzaamaan toch bespreekbaar lijkt te worden.

Opinie

Het viel Birgit van Driel op dat er weinig mensen waren bij het evenement voor Internationale Vrouwendag. Geïnspireerd door de omdenken-show bedacht ze een oplossing.

Opinie

Woorden doen ertoe en beïnvloeden ons denken, en metaforen des te meer. Columnist Birgit van Driel gaat op zoek naar een nieuwe metafoor voor de wetenschap.

Opinie

Columnist Birgit van Driel brengt een ode aan de jongste wetenschappers – namelijk aan kinderen, waar wetenschappers op de universiteit volgens haar veel van kunnen leren.