Over Delta
Delta is het onafhankelijke journalistieke platform van de TU Delft, met nieuws, achtergronden, onderzoeksjournalistiek en opinie over onderwijs, wetenschap, studentenleven en gebeurtenissen op de campus. De redactie bestaat uit professionele journalisten en freelancers. Delta verschijnt in het Nederlands en in het Engels op zijn eigen website en is te volgen via een wekelijkse nieuwsbrief en sociale mediakanalen.
Delta’s onafhankelijkheid is vastgelegd in een redactiestatuut en wordt bewaakt door de redactieraad. Delta is aangesloten bij de Kring van Hoofdredacteuren van Hoger Onderwijs Media.
Redactie
Saskia Bonger
hoofdredacteur
Saskia (1977) is sinds 2016 hoofdredacteur van Delta en Delft Matters, voorheen Delft Integraal. Voor die tijd werkte zij als nieuwsredacteur bij Delta, na een korte tijd als regioverslaggever in Friesland en verslaggever voor het persbureau GPD. Als hoofdredacteur is ze eindverantwoordelijk voor de inhoud van Delta en Delft Matters en schrijft ze ook geregeld zelf verhalen.
Dorine van Gorp
eindredacteur
Dorine (1966) is eindredacteur van Delta en Delft Matters. Zij studeerde geschiedenis en hanteert nu de gevreesde track changes knop. Ook schrijft ze soms zelf en maakt ze het magazine Delft Matters. Daarnaast werkt zij als freelance tekstschrijver en eindredacteur.
Katja Wijnands
eindredacteur
Katja is eindredacteur van Delta en het alumnimagazine Delft Matters. Zij studeerde journalistiek in Utrecht en werkte bij verschillende vakbladen voordat ze bij de TU Delft belandde. Ze houdt ervan om verhalen te polijsten zodat ze prettig leesbaar zijn maar schuwt ook het grovere hakwerk niet. Ook maakt ze de wekelijkse nieuwsbrief van Delta.
Annebelle de Bruijn
nieuwsredacteur
Annebelle duikt voor Delta en Delft Matters graag vuistdikke onderzoeksdossiers in, maar is ook altijd te porren voor reportages of andere stukken. Je kunt haar alles vragen over de mooiste hardlooproutes en leukste concertzaaltjes, podcasts of Oost-Aziatische restaurants. Als provinciaaltje heeft ze een verstandshuwelijk met wonen in de Randstad.
Marjolein van der Veldt
nieuwsredacteur
Marjolein (1987) is nieuws- en social media-redacteur bij Delta. Zij studeerde Journalistiek en Nieuwe Media aan de Erasmus Universiteit. Sinds 2018 werkt ze voor Delta, waar ze de studenten- en ondernemingsraad volgt, schrijft over onderwijs, beleid en studentenleven en verantwoordelijk is voor de social media-strategie.
Thema’s: grensoverschrijdend gedrag, D&I, huisvesting, ICT
Jos Wassink
wetenschapsredacteur
Jos (1958) is sinds 2007 wetenschapsredacteur bij Delta. Daarvóór maakte hij televisie en radio over wetenschap. Hij studeerde technische natuurkunde in Twente en leerde schrijven bij de School voor de Journalistiek. In 2007 publiceerde hij het boek Energierevolutie. In 2017 volgde het boek STROOM. Daarnaast is Jos instructeur zeezeilen bij de Zeezeilers in Harlingen.
Kim Bakker
wetenschapsredacteur
Kim (1984) schrijft voor Delta en Delft Matters over wetenschap en, vooruit, eigenlijk over alles wat met de universiteit en het studentenleven heeft te maken. Als echte alfa voelt ze zich op de Delftse campus soms een vreemde eend in de bijt. Kim studeerde Nederlands en Journalistiek in Leiden, waar ze nog steeds woont.
Columnisten
Birgit van Driel
Birgit van Driel is sinds 2021 beleidsmedewerker bij de directie Strategic Development. Ze is terug van weggeweest op de TU Delft waar ze in 2006 begon met studeren en de faculteiten IO (eerste jaar), TNW (bachelor) en 3mE (PhD) heeft aangedaan. Na haar PhD is ze strategieconsultant geweest bij Kearney en Program Officer bij NWO-TTW.
Dap Hartmann
Dap Hartmann is universitair hoofddocent innovatie en ondernemerschap bij het Delft Centre for Entrepreneurship (DCE) aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management. In een vorig leven was hij astronoom en werkte onder andere bij het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Samen met dirigent en componist Reinbert de Leeuw schreef hij een boek over moderne (klassieke) muziek.
Bas Rooijakkers
Bas Rooijakkers is masterstudent technische natuurkunde. Hij is geboren in Brabant en heeft een aantal jaar van zijn jeugd op Curaçao gewoond. Hij houdt van hardlopen en sinds de coronapandemie wielrent hij ook. Verder is hij altijd te porren voor een koffietje of speciaal biertje.
Bob van Vliet
Bob van Vliet is docent bij de faculteit 3mE en gespecialiseerd in ontwerponderwijs.
Otto Kaaij
Otto Kaaij is masterstudent computer science en muzikant. Als informaticus heeft hij een passie voor algoritmiek, wetenschapscommunicatie en duurzame software, en als muzikant probeert hij altijd zo breed mogelijk bezig te blijven.
Mirte Brouwer
Mirte Brouwer is masterstudent bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en masterstudent Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Alex Nedelcu
Alex Nedelcu is een internationale derdejaars bachelorstudent aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Hij bestudeert productie-geïnduceerde defecten in composietstructuren als onderdeel van het honours onderzoeksprogramma aan de faculteit. Hij is ook studentvertegenwoordiger in de faculteitsraad, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met diversiteit en duurzaamheid.
Jan van Neerven
Jan van Neerven is Antoni van Leeuwenhoek professor in de wiskunde aan het Delft Institute of Applied Mathematics (EWI), waar hij de sectie Analyse leidt. Hij is auteur van meerdere boeken op zijn vakgebied, ontving van NWO een vidi- en vici-subsidie, en is hoofdredacteur van Indagationes Mathematicae. In 2024 is hij gekozen tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen.
Medewerkers
Joanna Bouma (eindredacteur Engels)
Emiel Beinema (freelance journalist)
Nikita Ham (social media redacteur en freelance journalist)
Nathan Lont (freelance journalist)
Michaela Nesvarova (freelance wetenschapsjournalist)
Hans Wolkers (freelance wetenschapsjournalist)
Foto's
Thijs van Reeuwijk (student-assistent)
Jaden Accord (student-medewerker)
Sam Rentmeester
Redactieraad
Irene de Bel (voorzitter)
Thijs Giesberts
Anneloes van der Hout
Stephen Picken
Jan Schiereck
Sheila Sitalsing
Ionica Smeets
Marion Stenneke
Tom Vroegrijk
Ingezonden brieven
Ons platform staat open voor goed geschreven en beargumenteerde ingezonden brieven, geschreven door studenten en medewerkers van de TU Delft.
We publiceren in principe geen anonieme brieven.
Het maximale aantal woorden is 700.
Een ingezonden brief kan naar aanleiding van iets wat op de TU Delft plaatsvindt geschreven worden of als reactie op een artikel.
In dat laatste geval kan dat als er sprake is van onjuiste informatie of conclusies. Dan wordt er één keer een reactie geplaatst, want in principe wordt via de ingezonden brieven geen discussie gevoerd over een bepaald onderwerp.
De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden brieven te weigeren als deze naar de mening van de redactie geen nieuwe argumenten bevatten.
Bij weigering van een brief geeft de redactie daarover eenmalig uitleg aan de inzender. Er vindt geen verdere correspondentie over plaats.
De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te redigeren, in te korten en te vragen om extra onderbouwing. Dat gaat in overleg.
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!
Redactie-adres
Universiteitsbibliotheek
kamer 018-020
Prometheusplein 1, 2628 ZC, Delft
Postbus 139, 2600 AC, Delft
015 278 4848
delta@tudelft.nl
Beschikbaarheid Delta
Delta is toegankelijk voor medewerkers en studenten van de TU Delft en voor externen.
Volg ons
Hoger Onderwijs Persbureau
Copyright HOP-kopij:
Hoger Onderwijs Persbureau
Hillegomstraat 12-14
Unit 1.03 1058 LS Amsterdam
020-3880040
redactie@hogeronderwijspersbureau.nl