Opinie

Recent

Opinie

Columnist Jan van Neerven neemt het in zijn eerste column in Delta op voor de persvrijheid. Zijn inspiratiebron is zijn vader, die daarover als hoofdredacteur van het Limburgs Dagblad fel van leer trok.

Opinie

Met alleen innovatie komen we er niet in het gevecht tegen klimaatverandering. Innovatie kan vooruitgang zelfs tegenwerken, schrijft studentcolumnist Alex Nedelcu.

Opinie

Columnist Birgit van Driel verbaast zich over het gebrek aan zelfreflectie in de maatschappij. Ze betoogt dat politici en bestuurders eens wat vaker – publiekelijk – in de spiegel moeten kijken.

Opinie

Studentcolumnist Mirte Brouwer is bezorgd dat er vooral studio’s bijgebouwd worden. Ze vindt dat studentenwelzijn zwaarder moet wegen dan financiële opbrengsten bij nieuwe bouwprojecten.

Opinie

Columnist Dap Hartmann hoorde bij een van de bijeenkomsten over sociale veiligheid dat het college van bestuur op -20 stond. ‘Ik kon beamen dat het cvb inderdaad flink op achterstand stond, maar ik heb niet de indruk dat het zich daarvan bewust is.’

Opinie

De academische gemeenschap in Delft oefent zich te weinig in het voeren van een kritisch, beargumenteerd en respectvol debat. Zo kwijnt de academische vrijheid weg, betoogt columnist Bob van Vliet. Hij roept hoogleraren en anderen in hoge posities op om het voortouw te nemen.

Opinie

De klimaatcrisis is zo belangrijk dat duurzaamheidskwesties in alle beslissingen meegenomen moeten worden, schrijft onze nieuwe student-columnist Otto Kaaij. Hoewel de TU volgens hem goede stappen zet, is zij er nog lang niet, met een reclamebord als gekmakende getuige.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!

* verplicht veld
Je status