Recent

Opinie

Student-columnist Bas Rooijakkers neemt afscheid van de TU en van zijn lezers. In zijn laatste column zet hij op een rijtje wat er op de TU is veranderd (het studentenactivisme) en hetzelfde is gebleven (het cvb).

Campus

Het is de eenentwintigste dag dat er een tentenkamp bij de TU Delft Library staat. Pro-Palestijnse activisten streken daar op 23 mei neer. Ze zijn van plan te blijven tot de universiteit hun eisen, waarvan de belangrijkste het verbreken van de banden met Israëlische onderwijsinstellingen is, inwilligt. In dit liveblog doet Delta verslag.

Campus

In juli zijn de Olympische Spelen in Parijs. Delftse topsporters staan in de startblokken om mee te doen. Hoe ziet hun leven eruit en hoe staan ze ervoor? Deel 5: basketballer Jan Driessen.

Campus

De vakbonden CNV, FNV, AOb en FBZ zijn ‘woedend op het gebrek aan sociale veiligheid aan de TU Delft’. Ze constateren dat er nog veel open vragen zijn over het plan van aanpak dat tot verbetering moet leiden. Ook krijgen ze naar eigen zeggen tientallen reacties binnen van verontruste medewerkers na een onderzoeksartikel in het Algemeen Dagblad.

Campus

Delta kreeg op 6 juni tweemaal een prijs uitgereikt voor het beste journalistieke werk binnen de hoger onderwijsmedia. Delta kreeg de Kring Awards voor een onderzoeksverhaal over sociale onveiligheid bij het Innovation & Impact Centre (I&IC) dat in april veel stof deed opwaaien en een interview met planeetonderzoeker Daphne Stam, die uit onvrede vertrok bij de TU Delft.

Opinie

Voor het uitwisselen van argumenten in een publiek, beredeneerd debat moet je niet in Delft zijn, schrijft columnist Bob van Vliet. Hij begint er cynisch van te worden.

Buiten de campus

Cursor-redacteur Bridget Spoor eist in een kort geding dat zwartgelakte passages in een onderzoeksrapport over censuur alsnog openbaar worden gemaakt. Dat meldt Cursor, het journalistieke platform van de TU Eindhoven. In het rapport schrijft een onderzoekscommissie dat het college van bestuur ‘vrij journalistiek functioneren’ in de weg heeft gestaan.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!

* verplicht veld
Je status