Recent

Opinie

Columnist Birgit van Driel ergert zich aan de houding van de activisten op de campus. Haar boodschap aan hen: bedenk een andere strategie om je gesprekspartner te overtuigen.

Studentenleven

Landelijke studentenorganisaties hebben demonstraties aangekondigd, jongerentakken van politieke partijen ondertekenden een brandbrief en Tweede Kamerleden spraken zich uit: het verzet tegen de door coalitiepartijen gewenste langstudeerboete is groot. Ook Delftse studentenpartijen voegen zich in het rijtje van tegenstanders. “Je beschadigt hiermee een groep studenten die je juist extra begeleiding zou willen geven.”

Opinie

Student Mirte Brouwer heeft een haat-liefdeverhouding met haar laptop. Natuurlijk kun je tijdens je studie niet zonder, maar mag het misschien een onsje minder? Ze pleit voor wat minder tijd op het scherm en wat meer tijd in de echte wereld.

Campus

Waarom gaat een universiteit in gesprek met demonstranten die geweld verheerlijken? Waarom buigen kunstacademies voor antisemitische eisen? En wie financiert de protesten eigenlijk? Demissionair minister Dijkgraaf beantwoordde vorige week een bulk aan schriftelijke Kamervragen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!

* verplicht veld
Je status