Columnist Bas Rooijakkers zit op een bankje.

Bas Rooijakkers

columnist

Bas Rooijakkers is masterstudent technische natuurkunde. Hij is geboren in Brabant en heeft een aantal jaar van zijn jeugd op Curaçao gewoond. Hij houdt van hardlopen en sinds de coronapandemie wielrent hij ook. Verder is hij altijd te porren voor een koffietje of speciaal biertje.

Opinie

Bas Rooijakkers heeft zijn masterdiploma bijna binnen. Maar nu zijn werkende bestaan dichterbij komt, verdrinkt hij in een zee aan opties. Zal hij ooit zijn roeping vinden?

Opinie

Ethiek is meer dan een vak op je rooster, betoogt student technische natuurkunde Bas Rooijakkers. Het is een levenslang leerproces dat begint met de keuzes die we vandaag maken.

Opinie

Alle bacheloropleidingen weer in het Nederlands, Bas Rooijakkers vindt een slecht idee. Wel gelooft hij dat je beter leert als je opleiding in het Nederlands wordt gegeven.

Opinie

Net zoals zoveel studenten van de pechgeneratie, maakt columnist Bas Rooijakkers zich zorgen om geld. Maar hij heeft een oplossing bedacht voor de enorme studieschulden.

Opinie

Campagnefilmpjes, tv-debatten tussen politieke partijen: columnist Bas Rooijakkers ergerde zich er afgelopen weken kapot aan. Hij heeft een idee hoe het beter kan.

Opinie

Bas Rooijakkers ergert zich aan gokreclames op tv en in bushokjes op de campus. Gezien het groeiende aantal jongvolwassen gokverslaafden is dit geen goed signaal, vindt hij.

Opinie

Het korten op ‘bestuursmaanden’ is een rare sanctie voor incidenten bij verenigingen, vindt Bas Rooijakkers. Voor een cultuurverandering kun je beter de daders straffen.

Opinie

Er moet geen ‘harde knip’ meer komen tussen bachelor en master, vindt columnist Bas Rooijakkers. Anders gaat dat de ‘pechgeneratie’ nog meer schulden opleveren.

Opinie

Moet de TU de cum laude regeling afschaffen, zoals de VU volgend jaar zal doen? Bas Rooijakkers denkt niet dat het de prestatiestress zal reduceren.

Opinie

Bas Rooijakkers begon zijn studie in het jaar dat de basisbeurs werd afgeschaft. Nu hij zijn torenhoge schuld bekijkt, vraagt hij zich af hoe dat zijn toekomst zal bepalen.