Dossier

Klimaat

Klimaatactie is een speerpunt voor de TU Delft, wat zich moet uiten in onderwijs en onderzoek. Ook moet het terugkomen in het eigen inkoopbeleid en het eigen energieverbruik. Tegelijk voeren actievoerders de druk op om veel meer te doen en om bijvoorbeeld de banden met de fossiele industrie te verbreken. Je leest er alles over in dit dossier.

Wetenschap

Voor het laatst promoveert een onderzoeker van Geoscience & Engineering deze week op onderzoek naar oliewinning. Daar is lang naartoe gewerkt, vertelt de afdelingsvoorzitter. “Als we olie-onderzoek zouden blijven doen, zouden we de status quo in stand houden. Maar roep niet dat we helemaal moeten stoppen met fossiele samenwerking.”

Campus
End Fossil Leiden en Delft heeft een nieuwe bezetting van de TU Delft aangekondigd op 19, 20 en 21 februari. Die zou alleen afgewend kunnen worden, zeggen de activisten op Instagram, als het college van bestuur tegemoetkomt aan tenminste één van hun eisen: ‘verbreek alle banden met de fossiele industrie, verban alle fossiele en oorlogsbedrijven