Recent

Opinie

Student Mirte Brouwer heeft een haat-liefdeverhouding met haar laptop. Natuurlijk kun je tijdens je studie niet zonder, maar mag het misschien een onsje minder? Ze pleit voor wat minder tijd op het scherm en wat meer tijd in de echte wereld.

Campus

Waarom gaat een universiteit in gesprek met demonstranten die geweld verheerlijken? Waarom buigen kunstacademies voor antisemitische eisen? En wie financiert de protesten eigenlijk? Demissionair minister Dijkgraaf beantwoordde vorige week een bulk aan schriftelijke Kamervragen.

Campus

In juli zijn de Olympische Spelen in Parijs. Delftse topsporters staan in de startblokken om mee te doen. Hoe ziet hun leven eruit en hoe staan ze ervoor? Deel 6: roeier Tessa Dullemans.

Campus

Het Innovation & Impact Centre heeft een werkgroep sociale veiligheid ingesteld. Die moet helpen ‘rust te brengen’, aldus voorzitter Jan Schiereck. De medewerkers van de afdeling liepen schade op door hoe de organisatie het vertrek van hun directeur afhandelde. “We willen zorgen dat iedereen zich weer senang voelt.”

Wetenschap

Prof. Lieven Vandersypen, quantumhoogleraar en wetenschappelijk directeur van QuTech, werd afgelopen mei lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) én hij ontving met collega’s 35 miljoen euro onderzoeksgeld van NWO. Tijd voor een gesprek over de grenzen van onze kennis en de vooruitzichten voor de quantumcomputer.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!

* verplicht veld
Je status