Opvolging en herbenoeming cvb-leden en directeuren: wat is de status?

De werving voor een vicerector en vicevoorzitter van het college van bestuur (cvb) zit in de ‘fase van cv-presentaties’. Dat vertelde cvb-lid Marien van der Meer op maandag 14 oktober tijdens een vergadering met de vakbonden. Hoeveel reacties er op de vacature zijn binnengekomen, zei ze niet. Eerder sprak de raad van toezicht al de hoop uit dat de opvolger van Rob Mudde in het eerste kwartaal van 2025 kan beginnen.

De procedure voor een nieuwe directeur bij het Innovation & Impact Centre, waar na het snelle en tumultueuze vertrek van de voorganger een interim de taken waarneemt, is verder. Volgens Van der Meer zijn er zeventig reacties binnengekomen en vinden er met ‘een aantal’ mensen gesprekken plaats.

Daarnaast meldde Van der Meer dat directeur Finance Monique Tomas is vaste dienst komt. Zij was sinds oktober 2021 interim-directeur.

Overigens loopt ook Van der Meers eigen termijn richting het einde. Zij zou per augustus 2025 moeten worden herbenoemd. Zoals gebruikelijk wordt zo’n procedure een jaar van tevoren opgestart. Bronnen melden Delta dat dat inderdaad is gebeurd.

Comments are closed.