Recent

Campus

Het Innovation & Impact Centre heeft een werkgroep sociale veiligheid ingesteld. Die moet helpen ‘rust te brengen’, aldus voorzitter Jan Schiereck. De medewerkers van de afdeling liepen schade op door hoe de organisatie het vertrek van hun directeur afhandelde. “We willen zorgen dat iedereen zich weer senang voelt.”

Wetenschap

Prof. Lieven Vandersypen, quantumhoogleraar en wetenschappelijk directeur van QuTech, werd afgelopen mei lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) én hij ontving met collega’s 35 miljoen euro onderzoeksgeld van NWO. Tijd voor een gesprek over de grenzen van onze kennis en de vooruitzichten voor de quantumcomputer.

Opinie

Dap Hartmann houdt van boeken. Hij pleit voor een grootschalige bibliotheek op de campus waar studenten en medewerkers boeken kunnen doneren of meenemen, in plaats van het kabouterbiebje dat laatst is omgezaagd.

Onderwijs

Zo’n 130 masterstudenten luchtvaart- en ruimtevaarttechniek hebben vanaf 2017 gewerkt aan de bouw van een vliegtuig. Ze doen dit tijdens het praktijkgerichte vak Aircraft Manufacturing Lab, waar ze leren om consequent te zijn en nooit fouten te verdoezelen.

Opinie

Student-columnist Bas Rooijakkers neemt afscheid van de TU en van zijn lezers. In zijn laatste column zet hij op een rijtje wat er op de TU is veranderd (het studentenactivisme) en hetzelfde is gebleven (het cvb).

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!

* verplicht veld
Je status