Recent
Krimpende budgetten en toenemende polarisatie. In deze roerige tijden moeten we ons misschien meer richten op zorg, vindt Sofia Ghigliani. Ze reflecteert op een aantal lessen die ze leert van tuinieren.
Delft steekt miljoenen in een snelfietsroute naar Rotterdam, terwijl de gemeentelijke financiën onder druk staan. Inspraak is er niet geweest en het project lijkt onomkeerbaar. Hoe raakte de stad verstrikt in deze ambitieuze investering en wat is de rol van de TU Delft?
Hoewel Delft Student Intifada het gedeeltelijke moratorium op samenwerking met Israëlische instellingen toejuicht, is de actiegroep bezorgd dat dit de TU Delft nog niet vrijspreekt van medeplichtigheid aan genocide. Namens hen schrijft ME-onderzoeker Mayank Gupta dat de strijd tegen onrechtvaardigheid een moeilijke maar uiteindelijk vruchtbare onderneming is.
Een kroon op het werk van Delta-journalisten Annebelle de Bruijn en Marjolein van der Veldt. Het stuk dat zij vorig jaar schreven over sociale onveiligheid werd donderdag geëerd met de Kring Award voor het beste achtergrondartikel.
Student Jesse Pieper steekt al zijn tijd en geld in schermen. Zijn doel: de Olympische Spelen van 2032 in Australië. “Het is vaak niet met het blote oog te zien wie de ander als eerst raakt.” Dit is het vijfde en laatste deel van onze serie over onbekende studentensporten.
Een jaar geleden stond er een tentenkamp op de campus, dinsdag maakte de TU Delft bekend geen nieuwe banden aan te gaan met Israëlische universiteiten. Wat is de stand van zaken op de andere Nederlandse universiteiten?
Birgit van Driel maakt zich zorgen over het TU Delft-talent dat verdwijnt in de zogenaamde Bermudadriehoek van talent en ziet een rol voor studenten die carrière-evenementen organiseren.
De uitbreiding van TU Delft naar Rotterdam stuit op gemengde reacties, blijkt uit een enquête. Maaike Kleinsmann en Han Derkx van het programmateam Campus Rotterdam vertellen over de plannen voor de nieuwe bachelor health and technology, de samenwerking met de gemeente Rotterdam en de financiering.
Bestuurlijke bemoeizucht kan de redacties van hoger onderwijsmedia dwarszitten, net als druk van belangengroepen en studenten. Redacties proberen zich te verweren met duidelijke grenzen, robuustere statuten en openheid over hun keuzes.
Voorlopig gaat de TU Delft geen nieuwe samenwerkingen aan met Israëlische universiteiten. De bestaande banden worden opnieuw beoordeeld. Het college van bestuur geeft hiermee gehoor aan het advies van het speciaal hiervoor ingestelde moreel beraad.
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de Delta-nieuwsbrief. Elke week sturen we je onze beste verhalen rechtstreeks in je inbox!
