Onderwijs

Studieplek nodig? Alleen via de studieadviseur

De TU Delft heeft een tijdlijn gemaakt waarop coronamaatregelen staan uitgewerkt. Nieuw is dat studieplekken moeten worden aangevraagd bij de studieadviseur.

(Foto: Marjolein van der Veldt)

De tijdlijn geeft een kort overzicht van de uitgangspunten bij het instellen en versoepelen van coronamaatregelen. Veel was al bekend: alle tentamens tot en met de zomer zullen online plaatsvinden, en de OWee gaat door in aangepaste vorm. Wat nog niet eerder naar buiten kwam, is dat studieplekken vanaf 1 september weer beschikbaar komen, al is het in beperkte mate en via de studieadviseur.

tijdlijncorona_TUD.JPG

Rector magnificus en collegevoorzitter Tim van der Hagen vertelde vorige week op deze website dat veranderingen mondjesmaat en gefaseerd zullen zijn. Ook sprak hij van een voorkeursscenario waarbij twintig procent van het onderwijs weer op de campus kan plaatsvinden met tijdslots, postcodebeleid, plastic wanden, tape op de grond, opgerekte roosters en eenrichtingsverkeer op fietspaden.

Momenteel zijn vijf werkgroepen bezig om de TU Delft vanaf 1 september vorm te geven. 3mE-decaan Theun Baller staat aan het hoofd van het team dat alle adviezen moet samenbrengen. In onderstaande video vertelt hij een TU Delft te willen maken ‘die nog beter is dan hij al was’. “Het is een grote uitdaging hoe we de schaarse, zeer waardevolle campustijd verdelen.  We hebben prioriteit gegeven aan de eerstejaars studenten, maar dat wil niet zeggen dat we de ouderejaars vergeten.”

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.