Campus

Wat stemde de TU-campus?

GroenLinks/PvdA is de grote winnaar in Delft, blijkt uit de definitieve uitslag van de landelijke verkiezingen. 25,9 procent van de Delftenaren stemde op de partij. Dat is een groei van 11 procent ten opzichte van de vorige verkiezingen. D66, bij de vorige verkiezingen nog de grootste partij in Delft, levert juist 11 procent in.
De PVV is, net als in de rest van het land, ook in Delft populair. De partij eindigde met 16,8 procent van de stemmen op de tweede plaats. VVD werd derde met 12,6 procent. Nieuwkomer NSC kreeg 9,3 procent van de stemmen. Het opkomstpercentage daalde met twee procentpunt ten opzichte van 2021 (van 79,5 procent naar 77,6 procent).

In de Aula werden 2.723 stembiljetten ingevuld. Tien mensen stemden blanco  en zes stemmen werden om onbekende redenen ongeldig verklaard.

Klik om de interactieve grafiek te openen.

De uitslag van stembureau Aula is een goede weerspiegeling van Delta’s peiling naar het stemgedrag van de TU-gemeenschap. Ruim een derde (37 procent) van de studenten en medewerkers was van plan te stemmen op GroenLinks/PvdA, 3 procent op de PVV. Deze percentages zijn vrijwel gelijk aan de definitieve uitslag van het stembureau. (MvdV)

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.