Campus

TU peilt opnieuw stemming medewerkers

Hoe gaat het met de medewerkers van de TU Delft in tijden van corona? Dat is de hoofdvraag van een nieuwe enquête, die sinds 8 december online staat.

Teamsport op de campus ligt stil. (Foto: Dalia Madi)

In een oproep schrijft het college van bestuur (cvb) dat het zich kan voorstellen dat medewerkers ‘extra moe’ zijn ‘van het harde werken en van de coronacrisis’. Het cvb wil daarom weten welke problemen medewerkers eventueel ervaren.

Vragen gaan onder meer over fysieke en mentale gezondheid, eenzaamheid, de kwaliteit van de thuiswerkplek en contact met collega’s. Ook vraagt de TU of respondenten tips hebben voor anderen. De vragenlijst is anoniem in te vullen, en medewerkers kunnen vragen overslaan.

De TU stuurde in juni een soortgelijke vragenlijst uit, die door 2328 medewerkers werd ingevuld. Gemiddeld gaven zij hun fysieke gezondheid toen een 7,4, hun levensvreugde een 6,8, het werken bij de TU Delft een 7,8 en het thuiswerken een 6,2. Dat laatste was voor de universiteit reden om thuiswerkplekken te verbeteren. Ook kwamen en trainingen en workshops (link naar intranet) om het welzijn te vergroten.

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.