Studentenleven
BkBeats

Eens per twee jaar verandert Bouwkunde in een danstempel

Feesten op de faculteit. Het klinkt ondenkbaar, maar al sinds 1972 is de Delftse faculteit Bouwkunde elke twee jaar het decor van het volgens de organisatie grootste indoor faculteitsfestival ter wereld. Zaterdag was de 26ste editie.

De Oranjezaal met daarin de Live Stage was nauwelijks meer te herkennen als deel van de Bouwkundefaculteit. Dat mede dankzij een speciaal Design Team, een groep van twaalf studenten die zich de afgelopen tijd boog over de aankleding van het festival. (Foto: Isis Verhaag/Timon Taen)

In de maquettehal stond de SkaaL Stage, gewijd aan EDM en house. Job de Jong was een van de artiesten die het podium betrad voor de 3000 aanwezige bezoekers. (Foto: Isis Verhaag/Timon Taen)
De postpunkbank Shaemless op de Live Stage in de Oranjezaal. Het festival begon om drie uur 's middags en eindigde om elf uur 's avonds, vanwege afspraken met de buurt. (Foto: Isis Verhaag/Timon Taen)
Met bijna dertig namen was de line-up van de avond goed gevuld. De avant-gardepop van Yaro Mila schalde vanaf de Live Stage door de Oranjezaal. (Foto: Isis Verhaag/Timon Taen)
Geen feestje zonder photobooth. Voor de commissie was het hard werken met opbouwen in de dagen voor het festival. De vanuit Stylos (studievereniging Bouwkunde) georganiseerde commissie werkt sinds september aan het festival, en sinds februari deden ze dat fulltime (Foto: Isis Verhaag/Timon Taen)
De technostage van het faculteitsfestival was te vinden in de Berlage Bunker. Hier zit normaal gesproken een masterstudio. (Foto: Isis Verhaag/Timon Taen)
Wetenschapsredacteur Kim Bakker

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

k.bakker@tudelft.nl

Comments are closed.