Rector nuanceert uitspraak in eerder Delta-interview

Op verzoek van rector magnificus Tim van der Hagen heeft Delta een naschrift geplaatst onder het interview met hem dat Delta op 24 september publiceerde. Het naschrift is toegevoegd nadat Van der Hagen op vrijdag 10 oktober aan Delta te kennen gaf zijn uitspraak ‘De vso’s die ik ken, zijn van daders’ te willen ‘nuanceren’. Van der Hagen deed de uitspraak als reactie op de vraag of vaststellingsovereenkomsten (vso’s) met een zwijgplicht de nazorg voor slachtoffers van sociale onveiligheid niet in de weg zitten.

Van der Hagen laat nu aan Delta weten dat hij ‘geenszins’ bedoelde te zeggen ‘dat vso’s per definitie met ‘daders’ worden of zijn gesloten. “Ik had duidelijker kunnen (en moeten) aangeven dat dit zeker niet altijd, maar wel in sommige situaties het geval was. Daarnaast hadden wij beter kunnen benadrukken dat de voorbeelden in het interview, strikt hypothetisch zijn en geenszins betrekking hebben op concrete casuïstiek. Het spijt me als die indruk wel is gewekt.”

De rector schrijft ‘wij’ omdat interim-manager van het integrity office Olivier Sueur ook aanwezig was bij het interview. Beide hebben vóór publicatie een aantal dagen de tijd gekregen het interview te checken op feitelijke onjuistheden of verkeerde citaten.

Comments are closed.