Campus

[Voedselpolitie] Comfortfood

Wekelijks test een Delta-redacteur het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we maaltijden.

Eén van de foodtrucks van Chorizos & CO. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Door: Marjolein van der Veldt en Mirjam van der Ploeg

Restaurant: Chorizos & CO
Dag: Donderdag 8 november 2018
Tijdstip: 12.33
Maaltijd: Classic Burger & Broodje Gringo Worst

Een uitnodigend zonnetje brengt ons deze herfstdag bij de Foodtrucks, opgesteld tussen de Aula en TNW. Met een wisselend aanbod aan rollende keukens is het afwachten wat de lunch brengt. We worden niet teleurgesteld, want op ruim honderd meter afstand ruiken we het al: de geur van smeltend vet op een hete plaat. Need we say more? Aan het einde van de tentamenperiode wil je maar één ding: comfort food. Chorizos & CO geeft ons precies dat.

  • Temperatuur

Burger (6+)
Onze thermometer komt niet verder dan 47 graden. Hiermee haalt het niet de wettelijk verplichte temperatuur van 60 graden, maar hier valt iets voor te zeggen. De omgevingstemperatuur is, ondanks de zon, aan de frisse kant. Daarnaast werken de koude toevoegingen ook niet mee. De ijsbergsla, tomaat en flinke scheut saus hebben duidelijk invloed op deze meting. Snel eten dus!

Worst (7)
Het vlees is niet loeiheet, maar wel goed warm. We meten 55 graden. Waarschijnlijk koelt het geheel snel af door de overige onderdelen (het broodje, de cole slaw en de toppings) die niet warm zijn. Gelukkig is het worstje goed gaar.

Chorizos02.jpg

Broodje Gringo met goed gegaarde worst. 

 

  • Structuur

Burger (6+)
Je verwacht bij de sappige aanblik dat het vet langs je handen druipt, maar de eerste hap leert anders. De getoaste burger is vrij droog en de burger is zo platgedrukt dat de structuur oogt als een ‘simpele’ snackbarvariant.
Worst (8)
Het witte broodje is knapperig van buiten, en zacht van binnen. Precies goed. De hotdog zelf is sappig en mals, zoals het hoort. De romige cole slaw in combinatie met de knapperig gebakken bacon is een schot in de roos en maakt het geheel af.

  • Smaak

Burger (8+)
Niet in woorden uit te drukken, zó goed! Wat een explosie van gebakken ui, hamburger en pittige mosterd. De verschillende smaken lopen perfect in elkaar over en vullen elkaar aan wanneer alles samenkomt in je mond. Tip: kies een burger met de iets meer spicy jalapeños, dat maakt het helemaal af. 
Worst (9)
Het vlees, dat op een grote grill is gegaard, is goed zout en heeft een prettige rooksmaak. Het zoete van de barbecuesaus en het zoute van de baconsnippers zorgen voor een perfecte balans. De cole slaw is fris en geeft je, afgezien van de romige saus die er doorheen is gemengd, het gevoel dat er ook nog wat gezonds op het broodje te vinden is.

Chorizos03.jpg

De Hamburger Classic was een ware smaakexplosie.

  • Hoeveelheid/verhouding

Burger (8)
Een burger is geslaagd als een hap nemen bijna onmogelijk is. Nu is een hongerige student snel tevree, maar de hoeveelheid is in dit geval perfect vullend. Wel hadden we graag iets meer vlees gehad. We zeiden het al eerder: de burger is tamelijk plat. En ben je een fan van ongezond, dan verdwijnt het grote blad sla waarschijnlijk direct in de prullenbak.
Worst (7)
De verhouding tussen het brood, het vlees en de toppings is perfect. Het vlees overheerst niet en gelukkig is de saus met genoeg beleid op de hotdog gedaan om het broodje niet te laten verdrinken in de barbecuesmaak. In zijn geheel is het een grote snack. Heerlijk voor de lekkere trek tussen de middag, maar voor een vullende lunch is het voor de meeste mensen waarschijnlijk niet genoeg.

  • Prijs/kwaliteit

Burger (7,5)
Als een BigMac 3,65 euro kost, dan is 5 euro voor een huisgemaakte burger prima te overzien. Vooral omdat deze snelle hap wél vult.
Worst (7)
Met 5 euro is het geen goedkoop broodje worst. Nou moet je als voedsel-koopjesjager over het algemeen niet bij foodtrucks zijn, de prijzen zijn daar in de meeste niet gering. Met zo’n prijs zijn de verwachtingen natuurlijk hoog. Gelukkig weet het broodje die verwachtingen waar te maken en is het de pijn in je portemonnee waard.

  • Presentatie

Burger (9)
Kan eten sexy zijn? Wij vinden van wel. Zelfs in zijn kleding, een papieren omhulsel, kun je niet wachten om ‘m te verorberen. Fotogeniek tot en met, de burger is vanuit alle hoeken een supermodel.
Worst (8)
Zoals valt te verwachten bij een hippe foodtruck, is het eten zonder meer Instagramwaardig. Hoewel er bij de aanblik van het broodje geen twijfel over bestaat dat dit niet de gezondste lunch is die je deze week gaat eten, doen de baconsnippers en de glimmende saus je watertanden.

 

Chorizos04.jpg

De uitbater van Chorizos & CO was uiterst behulpzaam.

 

  • Ervaring

Burger (9)
De foodtrucks worden bemand door vriendelijke mensen, die ons vrolijk begroeten. Voor onze neus wordt de hamburger op een grote plaat gegrild. De muurtjes van het Mekelpark om de trucks heen zijn een prima plek om je aanwinst te verorberen, al helemaal als de zon schijnt. Ogen dicht en je zit op een zomerse barbecue.
Worst (10)
Een speciale vermelding voor de uitbater van de Worsttruck. Hij is een imposante verschijning met baard en een lach die zover rijkt als X. Uiterst behulpzaam als we niet helemaal lekker uit de naam ‘Gringo’ komen en sneller dan de Hyperloop stuurt hij ons het bonnetje per mail toe. 
 

  • Eindoordeel

Burger: 8-
Worst: 8

Lees ook:

 

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.