Campus

[Voedselpolitie] Franse stoofpot

Wekelijks test een Delta-redacteur het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we. Eet smakelijk!

Het gerecenseerde gerecht: Franse stoof met witte rijst. (Foto: Marjolein van der Veldt)

Restaurant: Cormet
Dag: Donderdag 1 november 2018
Tijdstip: 12.04
Maaltijd: Franse stoof met witte rijst

Voor deze eerste editie strijken we neer in de altijd drukbezochte Aula waar cateraar Cormet sinds afgelopen zomer de scepter zwaait. Na een ronde langs verschillende vers bereide broodjes en aantrekkelijk ogend fastfood, eindigen we in de hoek van het warme eten. Weinig enthousiast scheppen medewerkers borden en bakjes vol in de hoop de honger van studenten en medewerkers te stillen. Wij kiezen de Franse stoof met witte rijst.

Temperatuur 7+
De thermometer geeft een keurige 68 graden Celsius aan. Hiermee voldoet de geserveerde maaltijd ruim aan de wettelijke gestelde eis van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van 60 graden.

Structuur 6-
De structuur van de stoof is niet verrassend. Het gerecht ligt smeuïg in de mond, al is het vlees nogal taai. Helaas vallen de stukken pastinaak niet in goede aarde. Ze zijn te groot, te hard en de smaak overheerst bij iedere hap. De rijst is goed gaar gekookt, maar net iets te droog voor onze smaak. Ook zijn de sperzieboontjes tegen het rauwe aan. Ach, die kiezen hebben we niet voor niets.

Smaak 6
Een combinatie van stoof met rijst is altijd goed, ware het niet dat de keuze voor de garnering flink afdoet aan de smaakervaring. Wie kiest er nu voor bosui on top? Wij suggereren voor een volgende keer het iets mildere peterselie. Toch een beetje groen, maar niet het scherpe contrast dat ui wel geeft. Een snufje zout en peper had dit gerecht overigens ook niet misstaan, de smaak is vrij vlak.

Hoeveelheid/verhouding 5
Er is een forse hoeveelheid rijst aanwezig die bijna driekwart van het bakje vult. De kleine opscheplepel stoofvlees verdrinkt in de zee van witte korrels. Er blijft daarom behoorlijk wat rijst over, zonde. 

Stoof03.jpg

Prijs/kwaliteit 6
Voor slechts 3,50 euro krijg je een redelijk gevulde bak met op het oog een heerlijke maaltijd. Laat je echter niet bedriegen door de prijs, met vier bruine boterhammen kaas ben je beter af.

Presentatie 7
Het milieuvriendelijke bakje oogt industrieel en staat goed op de robuuste tafels. Je neemt het makkelijk op schoot zodat je zonder morsen op de bank kunt hangen. Het gelaagde wit van de rijst, bruin van de stoof en groen van de bosui oogt prettig en doet het goed op foto’s.

Ervaring 7
Bij de eetcounter worden we zelfs na herhaaldelijk oogcontact niet begroet. Gelukkig maakt de kassajuffrouw onze dag goed. Met een stralende glimlach rekent ze af.

Eindoordeel 6+

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.