Opinie

TU en Schiphol

(Personeelspartij TU-2000 heeft naar aanleiding van de opening van het academisch jaar, aanstaande maandag, de volgende open brief gestuurd naar het college van bestuur.)

Het is de mening van de fractieleden van TU-2000 dat het uitnodigen van de president-directeur van Luchthaven Schiphol als spreker bij de opening van het academisch jaar 1996/1997 op zijn minst een ondoordacht besluit is. In de strategienota, het TU-beleidsplan, in de ARTD, in alle beleidsstukken van de TU voor de naaste toekomst zegt het bestuur van de TU naar duurzaamheid en schone technologie te streven. TU-2000 steunt dat streven. Als mainport is Schiphol echter een lichtend voorbeeld van milieudegradatie! Ondanks de extreme groei bestrijdt Schiphol elke vorm van reële toerekening van geluidshinder, onveiligheid en milieuvervuiling.

Vanuit het standpunt van Schiphol is dat misschien nog te begrijpen. Dit heeft echter niets te maken met wetenschap en het is niet te plaatsen in ons TU-technologiebeleid. Wat had het cvb voor ogen toen het besloot voornoemde president-directeur uit te nodigen? Zagen zij een vertegenwoordiger van Schiphol als voorbeeld in het perspectief van een nieuw onderzoeksjaar en de technische toekomst van velen? Of wil het cvb dit aangrijpen om te laten zien als een probleem waar het, juist bij deze gelegenheid, de toehoorders mee wil confronteren: ,,Kijk, dit is nu typisch een voorbeeld van technologie en milieu dat om een duurzame oplossing vraagt”. Of is deze uitnodiging inderdaad gewoon een ondoordacht besluit?!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.