Campus

Sport

Na acht (dikke) nederlagen slaagden de dit seizoen naar de ereklasse gepromoveerde rugbyers van DSR-C er zondag eindelijk in om de eerste twee competitiepunten binnen te slepen.

Het gelijke spel (13—13) tegen mede-laagvlieger Eemland leidde na afloop echter niet tot dolle vreugde in de kleedkamer, volgens Coen van Gorkum. “We hadden eigenlijk moeten winnen”, sipte de hooker. Na een snel opgelopen achterstand (0-7) wist het Delftse vijftiental door onder meer twee try’s de stand om te buigen naar een 13-7 voorsprong. Twee benutte penalty’s, waarvan de laatste in de slotseconden, bracht de bezoekers echter op de valreep nog op gelijke hoogte. “Dat was best wel balen”, oordeelde Van Gorkum, die wel blij was met de terugkeer van enkele (langdurig) geblesseerde spelers onder wie spelmaker Ward Italianer. Een nieuw blessuregeval diende zich echter aan in de persoon van Bart van Zwicht, die in de wedstrijd een beenbreuk opliep.
Elftalleider Roland Vlinkenvleugel van zaterdagvoetbalclub Ariston’80 meende na de op zich knappe 1-1 bij de ongeslagen koploper Leiden ook al dat er meer in had gezeten dan een gelijkspel. “Voor de rust speelden wij veel te slapjes en afwachtend. Na de pauze hebben we Leiden onder druk gezet en liep het een stuk beter.” Het gevolg daarvan was dat de voor rust opgelopen achterstand al na zes minuten werd gelijkgetrokken door Jerry Onuche Okpanache. “Daarna hebben we nog een aantal goede kansen gehad, maar niet gescoord. We hadden deze wedstrijd kunnen winnen.”
Het derde team van Punch-volleybal zorgde vorige week woensdag op het sportcentrum voor een daverende verrassing in het bekertoernooi. Gesteund door een flinke schare fans nam de districts-eersteklasser het op tegen het twee afdelingen hoger spelende Vives. Binnen het uur werd de verbouwereerde derde divisionist uit IJsselstein met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. In de volgende ronde staat Punch 3 tegenover promotieklasser Visade Voorburg. Ook Punch 1 overleefde de tweede ronde en mag verder bekeren tegen Kratos’08, de fusieclub die onder meer voorkomt uit de voormalige Delftse TU-club Ariston. “Een algehele Punch-finale is dus nog niet uitgesloten”, blikte voorzitter Frans Bochanen enigszins overmoedig vooruit.
De wintersporters kunnen ook allang weer hun sportieve lol op. Een grootse prestatie leverde Arnoud Haffmans, van de Delftse studentenschaatsvereniging ELS. Op de nieuwe vijfkilometerbaan bij Biddinghuizen reed de TU-student zaterdag naar de tweede plaats bij de solorijders tijdens de Elfurentocht, een nieuw evenement waarbij gepoogd wordt het ware Elfstedentochtgevoel op te roepen, inclusief stempelhokjes en koek- en zopiekraampjes. In elf uur tijd legde de Delftse schaatser 252 kilometer af. De drie deelnemende estafetteteams van ELS kwamen respectievelijk tot 63, 56 en 55 rondjes.
Vanaf 8 december kunnen liefhebbers overigens sportief, informatief en/of chillend terecht op het sport- en cultuurcentrum, in de speciale Winter Sportweek.

site.snc.tudelft.nl

Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.