Kort

Prikbus niet welkom op campus Venlo

Een prikbus van de GGD is niet welkom op de campus van Fontys in Venlo. De vaccinatiecampagne “heeft niks met school te maken”, vindt directeur van de Fontys International Business School Bram ten Kate.Dat zegt hij tegen hogeschoolmedium Bron. Een prikbus maakt het studenten makkelijker om zich te laten vaccineren, omdat ze daar zonder afspraak kunnen binnenlopen.

Privézaak
Halverwege september zou de prikbus naar de campus in Venlo komen. Dat gaat na bezwaar van Fontys-directeur Ten Kate niet door. Ten Kate vindt dat Fontys zich “helemaal niet met dit soort vraagstukken moet bezighouden.” Studenten hebben al een persoonlijke vaccinatie-uitnodiging gehad van de GGD, verder vindt Ten Kate het “een privézaak”. De berichten over de effectiviteit op lange termijn noemt hij ook “nogal alarmerend”.
Het college van bestuur van Fontys besloot maandag ‘vanuit het oogpunt van eenheid’ op geen enkele campus een prikbus toe te laten. Dat is opvallend, want het ministerie had het hoger onderwijs “met klem” verzocht om met de GGD te overleggen over de inzet van prikbussen. In Delft is GGD Haaglanden sinds dinsdag 31 augustus aanwezig met een mobiele priklocatie. (HOP, JvE)

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.