Campus

Op het schavot

Een thema verzonnen, naar de Gamma geweest en in een week tijd het halve pand verbouwd voor het huisfeest. En dan gebeurt het: de helft van de feestgangers komt niet verkleed.

Zo ook afgelopen zaterdag aan de Oude Delft waar om freaky outfits werd gevraagd. Verschil met andere feesten: wie zich niet freaky had uitgedost, of zichzelf al freaky genoeg vond in zijn dagelijkse outfit, werd in een Middeleeuws schavot gestraft. Dat ging als volgt: bij binnenkomst blokkeerden drie in het zwart geklede graveyard-types de garderobe en geboden de feestganger polsen en nek in het hakblok te plaatsen. Vervolgens werd de strafmaat bepaald, in het ergste geval de kieteldood. Waarna onder het genot van een pilsje kon worden geluisterd naar kreten van volgende slachtoffers. Non-freaks die niet de kieteldood wensten te sterven, hadden de keus: thuis omkleden of verhuizen richting feesten aan Professor Evertslaan, Voorstraat of Verwersdijk.

Een thema verzonnen, naar de Gamma geweest en in een week tijd het halve pand verbouwd voor het huisfeest. En dan gebeurt het: de helft van de feestgangers komt niet verkleed. Zo ook afgelopen zaterdag aan de Oude Delft waar om freaky outfits werd gevraagd. Verschil met andere feesten: wie zich niet freaky had uitgedost, of zichzelf al freaky genoeg vond in zijn dagelijkse outfit, werd in een Middeleeuws schavot gestraft. Dat ging als volgt: bij binnenkomst blokkeerden drie in het zwart geklede graveyard-types de garderobe en geboden de feestganger polsen en nek in het hakblok te plaatsen. Vervolgens werd de strafmaat bepaald, in het ergste geval de kieteldood. Waarna onder het genot van een pilsje kon worden geluisterd naar kreten van volgende slachtoffers. Non-freaks die niet de kieteldood wensten te sterven, hadden de keus: thuis omkleden of verhuizen richting feesten aan Professor Evertslaan, Voorstraat of Verwersdijk.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.