Op donderdag 7 april vindt op de TU Delft een derde intern symposium plaats over academische samenwerking met China. Het thema van het symposium is ‘Collaborating with China: Different Perspectives.’
Drie sprekers vertellen over hun ervaring met wetenschap beoefenen in en met China. Martijn de Geus is TU-alumnus en promoveerde aan de Chinese universiteit Qinghua. Hij vertelt over zijn werkzaamheden voor diezelfde universiteit. De tweede spreker – Bert Hofman van de National University of Singapore – heeft al dertig jaar beroepsmatig te maken met China en vertelt vanuit een economisch perspectief. Linda Krom van TNO vertelt over kennisveiligheid bij haar instituut.
“We hopen dat het programma een nieuwe stimulans geeft aan het denken over kennisveiligheid op de TU en dat het nieuwe perspectieven geeft op samenwerken met China”, zegt beleidsadviseur China Peter Gill, die het symposium mede organiseert. Naast de drie sprekers komen Gill, rector magnificus Tim van der Hagen en programmadirecteur kennisveiligheid Peter Weijland aan het woord. Weijland gaat in op de meest recente ontwikkelingen rondom kennisveiligheid aan de TU. Gill geeft een update over de handleiding ‘Partnering with China – Concrete Tools for TU Delft’, waarmee medewerkers hun samenwerkingen met Chinese wetenschappers of kennisinstellingen kunnen toetsen. (AdB)
- Het symposium is open voor alle medewerkers van de TU Delft. Inschrijven kan tot dinsdag 5 april via deze link.
Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?
a.m.debruijn@tudelft.nl
Comments are closed.