Campus

http://liftoff.msfc.nasa.gov/temp/mir_loc.html

Ook bang om volgende week een brokje Mir op je hoofd te krijgen? Omstreeks 6 maart wordt het ruimtestation terug naar aarde gehaald, omdat Rusland de kosten niet meer kan opbrengen.

De onderdelen die niet in de dampkring verbranden – volgens berekeningen zo’n dertig procent van het totaal – komen in de Stille Oceaan terecht. Als alles tenminste goed gaat. Nu de Mir nog bestaat, biedt de Nasa op haar site de mogelijkheid om ieder moment te zien waar het 130 ton wegende Russische gevaarte zich bevindt. Elke minuut wordt de informatie aangepast. Of het kaartje ook alle brokstukken weergeeft op het moment dat de neerstortende Mir de aarde nadert is echter de vraag. Een extra veilig gevoel krijg je van deze site dus niet.

Ook bang om volgende week een brokje Mir op je hoofd te krijgen? Omstreeks 6 maart wordt het ruimtestation terug naar aarde gehaald, omdat Rusland de kosten niet meer kan opbrengen. De onderdelen die niet in de dampkring verbranden – volgens berekeningen zo’n dertig procent van het totaal – komen in de Stille Oceaan terecht. Als alles tenminste goed gaat. Nu de Mir nog bestaat, biedt de Nasa op haar site de mogelijkheid om ieder moment te zien waar het 130 ton wegende Russische gevaarte zich bevindt. Elke minuut wordt de informatie aangepast. Of het kaartje ook alle brokstukken weergeeft op het moment dat de neerstortende Mir de aarde nadert is echter de vraag. Een extra veilig gevoel krijg je van deze site dus niet.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.