Onderwijs

Hogescholen mogen zich

De hogescholen mogen zich van minister Hermans in het buitenland university noemen. Op aanraden van de hbo-raad deden ze dat al drie jaar, maar oud-minister Ritzen zei steeds er ‘niet over te peinzen’ de term university of professional education over te nemen.

Minister Hermans geeft de hogescholen nu gelijk. Hogescholen moeten in het buitenland wel goed duidelijk maken hoe het Nederlandse hoger-onderwijsstelsel in elkaar zit. De nieuwe naam mag bovendien alleen op de internationale onderwijsmarkt gebruikt worden. (HOP/HOb)

De hogescholen mogen zich van minister Hermans in het buitenland university noemen. Op aanraden van de hbo-raad deden ze dat al drie jaar, maar oud-minister Ritzen zei steeds er ‘niet over te peinzen’ de term university of professional education over te nemen. Minister Hermans geeft de hogescholen nu gelijk. Hogescholen moeten in het buitenland wel goed duidelijk maken hoe het Nederlandse hoger-onderwijsstelsel in elkaar zit. De nieuwe naam mag bovendien alleen op de internationale onderwijsmarkt gebruikt worden. (HOP/HOb)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.