Delftse Eco-runner wil de openbare weg op

Eco-runner verbaast ieder jaar met een waterstofvoertuig dat ongelofelijk zuinig rijdt. De doelstelling voor dit jaar is een afstand afleggen van 2056 kilometer op 1,45 kilogram waterstof. Dat vertelde het 25-koppige studententeam Eco-runner Team Delft vorige week tijdens de ontwerppresentatie.

De doelstelling betekent een 50 procent hoger brandstofverbruik dan vorig jaar, maar daarmee voldoet Eco-runner XIV wel aan de eisen voor gemotoriseerd wegverkeer van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

De toelatingseisen vergen extra aandacht voor veiligheid. Denk aan een nummerbord, spiegels, grotere ramen, en meer lichten. Dat het voertuig desondanks zuinig rijdt, wil het team bewijzen door in juni een wereldrecordpoging te doen. Dan zal de Eco-runner met maximaal 65 kilometer per uur drie dagen en nachten lang de Elfstedenroute volgen, in totaal 2056 kilometer.

Maar eerst volgt vanaf 8 mei nog een lange serie tests om niet alleen uiterst zuinig te kunnen rijden maar om ook te voldoen aan de eisen van de RDW.

Impressie Ecorunner XIV
Impressie van Ecorunner XIV die aan toelatingseisen van RDW voldoet. (Beeld: Ecorunner Team Delft).

Comments are closed.