Het negende Delft Hyperloop team wordt het eerste dat een cabine of ‘pod’ bouwt op ware grootte. Het ontwerp daarvoor toonde het 43-koppige studententeam vorige week donderdag in de Nieuwe Kerk tijdens de Design Reveal. De daar getoonde Theia (‘hemelse godin’) zal 2,5 keer groter worden dan alle voorgaande pods. Dat betekent een breuk met het verleden en een volledig nieuw aandrijfsysteem. Het team is zich bewust van de grote ambitie en schrijft over ‘een zeer gecompliceerd systeem voor het studententeam dat dit binnen een jaar wil realiseren en demonstreren’.

Een belangrijke factor in deze beslissing is de opening van het European Hyperloop Center september vorig jaar. De testlocatie in Veendam heeft een 420 meter lange tunnel met een splitsing halverwege. Dit jaar is het EHC het decor voor de European Hyperloop Week (16 tot 21 september 2025) waarin meer dan twintig studententeams hun hyperloopinnovaties demonstreren.
Bij die competitie mikt het Delft Hyperloop Team met hun inzending op ware grootte op de Overall Award, een combinatie van de Demonstration Award en de Research Award, vertelt PR-manager Zoë Both. “Voor zover bekend zijn wij het enige team met een full-scale pod. Dat geeft ons een voorsprong.”
De hyperloop is een hypothetisch transportmiddel met cabines (pods) die door luchtledige buizen vliegen en dat zo een alternatief wil bieden voor korte afstandsvluchten. Door de vermindering van lucht- en rolweerstand is reizen met de hyperloop vele malen energie-efficiënter en bovendien maakt het volledig elektromagnetische systeem geen gebruik van fossiele brandstoffen.
- Bezoek de website van Delft Hyperloop voor meer informatie
Comments are closed.