Campus

De Pot – Jacoba van Beierenlaan 15

Huize Sweet 15 aan de Jacoba van Beierenlaan 15 is klaar voor het EK Voetbal 2012. Zelfs op de wc hoef je niets van de wedstrijden te missen. Zittend op de pot kun je via een spiegel die aan de deur zit geplakt kijken naar het toestel dat boven je hoofd op een plank staat.

Overigens worden niet alle kleine boodschappen hier op het toilet gedaan; het wil nog wel eens voorkomen dat de bewoners aan de grachtkant hun laatste plasje voor het slapen gaan hangend uit het raam in de gracht doen.

De petitie is een initiatief van ‘Procure IT Fair’, een groep van Europese ngo’s. Ondertekenaars willen dat onderwijsinstellingen hun ‘inkoopmacht’ gebruiken om betere arbeidsomstandigheden af te dwingen bij computerproducenten. Chinese en Maleise arbeiders zouden tijdens hun werk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s en veel te lange werkdagen moeten maken.

Volgens de ngo’s wordt één op de vijf computers aangeschaft door een publieke organisatie. Samen zouden die bij producenten betere omstandigheden kunnen afdwingen door niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook de sociale omstandigheden van de arbeiders te laten meewegen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.