Campus

De kunst van het fietsen

NSK-brons voor fietsende loper, voetballers nog weinig op dreef, imponerende competitiestart van Virgiliaanse rugbyers, workshop en clinic voor waaghalzen.

Als je van een afwisselende sport houdt, biedt de triatlon welkome mogelijkheden. Voor liefhebber Stein Posthuma, wiens zwakke punt het onderdeel zwemmen is (maar daar wordt aan gewerkt), lijkt een duathlon waar alleen gelopen en gefietst wordt dus ideaal. Eind augustus zette de TU-student op het EK in Oostenrijk al de snelste tijd neer in de categorie 25 tot en met 29 jaar. Uiteraard startte hij vorige week op het NSK duathlon in Groningen als een der favorieten. Na 5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en nog eens 2,5 kilometer lopen klokte hij een eindtijd van 58:08:00. Goed voor brons op zowel het NSK als op de ranglijst voor 40-minners. Clubgenote Sarah Lammens van DSZ Wave eindigde bij het NSK vrouwen als zesde.

Hardlopers zijn doodlopers, zullen ze denken bij de voetbalverenigingen van de TU, die het beide vanaf de competitiestart rustig aandeden met het vergaren van punten. Zowel Taurus (vierde klasse zondag) als Ariston’80 (derde klasse zaterdag) is na vijf speelronden ergens aan de onderkant van de ranglijst te vinden. Als de tijdens de Owee aangewaaide nieuwe talenten hun plaats hebben gevonden in het elftal, zal het ongetwijfeld beter gaan. De rugbyers van DSR-C draaien intussen traditiegetrouw gewoon weer mee in de (sub)top van de eerste klasse, het op een na hoogste landelijke niveau. Ook derdeklasser Thor blaast zijn partijtje bovenin aardig mee op eigen niveau. Verrassend wellicht is de toppositie in de vierde klasse van het nog niet zo lang bestaande vijftiental van de Sanctus Virgilius Rugby Club. Rug-byuitslagen willen, vanwege het hoge aantal te behalen punten, nog wel eens imponerend overkomen op buitenstaanders, maar een doelsaldo van 216-20 na vier (gewonnen) wedstrijden mag bewonderd worden. De SVRC kent naast de bij veel (lagere) sportteams overbekende ‘derde helft’ zelfs een vierde helft. Dat is natuurlijk de ware teamspirit.

Liefhebbers van een beetje (sportieve) spanning in hun saaie studentenbestaan kunnen op 17 oktober hun lol op tijdens de clinic ‘trucs uitvoeren’ op de gele ‘slackline’ die op de campus gespannen is tussen enkele bomen. De cursus beoogt het verbeteren van je vaardigheden en je spierenkracht. Je hoeft alleen maar even een stukje over het touw te lopen. Wie durft?

Voor veel buitenlandse studenten is zitten op een fiets in het Nederlandse verkeer al eng genoeg. Zij kunnen op 23 oktober terecht bij de workshop ‘The art of cycling’, verzamelen in het Sportcafé. Info: sc.tudelft.nl.

Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.