Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Onderwijs

Andere opzet eettafel

De eettafel van de Koornbeurs wordt niet opgeheven, maar gaat vanaf volgend collegejaar in een andere vorm verder. Dat is besloten tijdens een ledenvergadering van de Koornbeurs.

Of de professionele kok moet worden vervangen door vrijwilligers, of er wordt voortaan gegeten in de kleinere kelder in plaats van in de huidige eetzaal. Dat zijn volgens de leden de beste opties om de eettafel te continueren. Onderzoek moet uitwijzen welk optie het meest lucratief is.

Al tien jaar lang ziet de eettafel van de Koornbeurs jaarlijks vijf procent minder eters aanschuiven. Bestuurslid Pieter Schoustra zei eerder in Delta dat de eettafel met moeite quitte speelt. Twee jaar geleden kwamen er gemiddeld nog 175 eters per avond. Het afgelopen jaar waren dat er gemiddeld 140.

Om te overleven is in de kelder eten een optie. De kelder kan tachtig tot honderd mensen herbergen. In de huidige eetzaal kunnen zo’n 300 tot 400 bezoekers terecht.

Als voortaan in de kelder wordt gegeten, kan de huidige eetzaal worden gebruikt voor andere activiteiten zoals workshops of optredens van bands. “Het plannen van een optreden van een bandje rond de uren van de eettafel vereist nu ontzettend veel organisatie en tijd”, aldus Wouter van den Hof, commissaris gebouwen en personeel.

De andere optie, het vervangen van de professionele kok, is mogelijk omdat het contract met de huidige kok afloopt. Hij zou vervangen kunnen worden door leden die koken voor een vrijwilligersbijdrage. “Dat kost beduidend minder”, meent Van den Hof. De vereniging wil koste wat kost doorgaan met de openbare eettafel. (CvU)

Of de professionele kok moet worden vervangen door vrijwilligers, of er wordt voortaan gegeten in de kleinere kelder in plaats van in de huidige eetzaal. Dat zijn volgens de leden de beste opties om de eettafel te continueren. Onderzoek moet uitwijzen welk optie het meest lucratief is.

Al tien jaar lang ziet de eettafel van de Koornbeurs jaarlijks vijf procent minder eters aanschuiven. Bestuurslid Pieter Schoustra zei eerder in Delta dat de eettafel met moeite quitte speelt. Twee jaar geleden kwamen er gemiddeld nog 175 eters per avond. Het afgelopen jaar waren dat er gemiddeld 140.

Om te overleven is in de kelder eten een optie. De kelder kan tachtig tot honderd mensen herbergen. In de huidige eetzaal kunnen zo’n 300 tot 400 bezoekers terecht.

Als voortaan in de kelder wordt gegeten, kan de huidige eetzaal worden gebruikt voor andere activiteiten zoals workshops of optredens van bands. “Het plannen van een optreden van een bandje rond de uren van de eettafel vereist nu ontzettend veel organisatie en tijd”, aldus Wouter van den Hof, commissaris gebouwen en personeel.

De andere optie, het vervangen van de professionele kok, is mogelijk omdat het contract met de huidige kok afloopt. Hij zou vervangen kunnen worden door leden die koken voor een vrijwilligersbijdrage. “Dat kost beduidend minder”, meent Van den Hof. De vereniging wil koste wat kost doorgaan met de openbare eettafel. (CvU)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.