De eettafel van de Koornbeurs wordt niet opgeheven, maar gaat vanaf volgend collegejaar in een andere vorm verder. Dat is besloten tijdens een ledenvergadering van de Koornbeurs.
Of de professionele kok moet worden vervangen door vrijwilligers, of er wordt voortaan gegeten in de kleinere kelder in plaats van in de huidige eetzaal. Dat zijn volgens de leden de beste opties om de eettafel te continueren. Onderzoek moet uitwijzen welk optie het meest lucratief is.
Al tien jaar lang ziet de eettafel van de Koornbeurs jaarlijks vijf procent minder eters aanschuiven. Bestuurslid Pieter Schoustra zei eerder in Delta dat de eettafel met moeite quitte speelt. Twee jaar geleden kwamen er gemiddeld nog 175 eters per avond. Het afgelopen jaar waren dat er gemiddeld 140.
Om te overleven is in de kelder eten een optie. De kelder kan tachtig tot honderd mensen herbergen. In de huidige eetzaal kunnen zo’n 300 tot 400 bezoekers terecht.
Als voortaan in de kelder wordt gegeten, kan de huidige eetzaal worden gebruikt voor andere activiteiten zoals workshops of optredens van bands. “Het plannen van een optreden van een bandje rond de uren van de eettafel vereist nu ontzettend veel organisatie en tijd”, aldus Wouter van den Hof, commissaris gebouwen en personeel.
De andere optie, het vervangen van de professionele kok, is mogelijk omdat het contract met de huidige kok afloopt. Hij zou vervangen kunnen worden door leden die koken voor een vrijwilligersbijdrage. “Dat kost beduidend minder”, meent Van den Hof. De vereniging wil koste wat kost doorgaan met de openbare eettafel. (CvU)
Of de professionele kok moet worden vervangen door vrijwilligers, of er wordt voortaan gegeten in de kleinere kelder in plaats van in de huidige eetzaal. Dat zijn volgens de leden de beste opties om de eettafel te continueren. Onderzoek moet uitwijzen welk optie het meest lucratief is.
Al tien jaar lang ziet de eettafel van de Koornbeurs jaarlijks vijf procent minder eters aanschuiven. Bestuurslid Pieter Schoustra zei eerder in Delta dat de eettafel met moeite quitte speelt. Twee jaar geleden kwamen er gemiddeld nog 175 eters per avond. Het afgelopen jaar waren dat er gemiddeld 140.
Om te overleven is in de kelder eten een optie. De kelder kan tachtig tot honderd mensen herbergen. In de huidige eetzaal kunnen zo’n 300 tot 400 bezoekers terecht.
Als voortaan in de kelder wordt gegeten, kan de huidige eetzaal worden gebruikt voor andere activiteiten zoals workshops of optredens van bands. “Het plannen van een optreden van een bandje rond de uren van de eettafel vereist nu ontzettend veel organisatie en tijd”, aldus Wouter van den Hof, commissaris gebouwen en personeel.
De andere optie, het vervangen van de professionele kok, is mogelijk omdat het contract met de huidige kok afloopt. Hij zou vervangen kunnen worden door leden die koken voor een vrijwilligersbijdrage. “Dat kost beduidend minder”, meent Van den Hof. De vereniging wil koste wat kost doorgaan met de openbare eettafel. (CvU)
Comments are closed.