Kort

500 weesfietsen weggehaald

Terug van vakantie en staat je fiets niet meer waar je hem achterliet op de TU-campus? Misschien is hij te vinden in het depot tegenover Onderwijs- en Studentenzaken aan de Mekelweg. De afdeling parkmanagement van de TU Delft stalt daar in de week van 23 augustus zo’n vijfhonderd zogenoemde weesfietsen. Die hebben op 12 juli een label gekregen. Heeft de eigenaar de fiets in de tussentijd niet weggehaald, dan doen de parkbeheerders dat nu.

 

Zo moet er aan de vooravond van een nieuw collegejaar ruimte ontstaan. Bovendien wil parkmanagement ‘een nette campus’, aldus parkmanager Marco Wiskamp. “Rommel trekt rommel aan. Verder is het voor het onderhoud belangrijk dat een fietsenrek opgetild of verplaatst kan worden. Dat gaat niet als er een paar wrakken aan verankerd zijn.”
Wrakken zijn het merendeels zeker, zoals in het depot te zien is, al staan er ook wat betere exemplaren tussen. Volgens Wiskamp is het labelen dit jaar coulant gebeurd (alleen fietsen die al lang stonden), omdat het zomervakantie was en mensen door corona soms lang niet op de campus zijn geweest.
Eigenaren hebben tot 1 oktober de tijd om zich te melden op (06)14319073, mét sleutel, eventuele eigendomspapieren of een foto en informatie over waar de fiets stond. Voor de meeste fietsen meldt zich niemand, weet Wiskamp uit ervaring. Goede exemplaren gaan na 1 oktober naar Ipse de Bruggen, waar mensen met een beperking ze opknappen. De rest gaat naar een bedrijf dat oud ijzer inzamelt. (SB)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.