Kort

Zweten in de zonneauto

De Delftse studenten van het Vattenfall Solar Team, dat over een maand aan de start van de Solar Challenge Morocco zal verschijnen, laten weten dat zonneauto Nuna11 de eerste rondjes op Marokkaanse bodem glansrijk heeft doorstaan. “Nu de coureurs nog”. 

Uit de pitbox het Moulay El Hassan circuit op: de eerste meters op Marokkaanse bodem zijn goed verlopen voor de Nuna11. (Foto: still uit Yoube-registratie testrit)

Hoewel het met 32 graden Celsius relatief koel was voor Marokkaanse begrippen, was de overgang voor de coureurs groot, meldt het team in een persbericht. Achter het stuur liepen de temperaturen op tot 45 graden; coureur Stijn van Muiden stapte doorweekt uit de auto. “Dit is toch wel even iets anders dan wat ik gewend ben in Nederland. Dat wordt wat als we straks in de woestijn gaan rijden.” De auto heeft geen voorzieningen om het zweet af te voeren; alle transpiratie moet verdampen door de hitte. “Een beetje vies is het wel”, aldus Van Muiden. “Misschien moeten we maar aan het technische team vragen of er alsnog een afvoerputje kan komen.” (ME)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.