Zweetvoetenman opnieuw veroordeeld

De 39-jarige Rotterdammer T.T., beter bekend als ‘de zweetvoetenman’, is vorige week ook in hoger beroep veroordeeld voor lokaalvredebreuk.Iedere keer als T.

Wereldberoemd is de zweetvoetenman inmiddels. Iedereen heeft wel over hem gehoord, maar weinigen hebben hem ook echt geroken. Studenten die dat ‘genoegen’ wel hadden vertellen dat de lucht van de Rotterdamse zweetkakkies vooral op warme dagen werkelijk niet te harden was. ,,Zelfs als je naar een verdieping hoger vluchtte, rook je hem nog.” Geen pretje als je net voor een tentamen zit te blokken.

Vanaf februari vorig jaar is T.T. de toegang tot de bibliotheek ontzegd. Sindsdien trok hij eerst zijn schoenen uit bij de politierechter en later bij het gerechtshof in Den Haag, waarbij ook de rechters haast onpasselijk werden.

De ranzige affaire kreeg media-aandacht in binnen- en buitenland. Dit tot irritatie van het bibliotheekpersoneel. Zij willen dan ook niet reageren. Voor hen is de zweetvoetenaffaire inmiddels een ‘non-issue’. Mogelijk kunnen ook Duitse bibliotheekmedewerkers binnenkort genieten van de lucht van Hollandse tenenkaas: T. heeft in dit land politiek asiel aangevraagd. (WF)

Iedere keer als T. ook maar één zweetvoet in de TU-bibliotheek zet, kost hem dat nu 250 euro. Maar deze plaaggeest van de bibliotheek laat het er niet bij zitten en stapt naar de Hoge Raad.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.