Onderwijs

Zorgen over verkeer op trambaan

De ondernemingsraad maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op de campus. Nu weer vraagt zij aandacht voor verkeer dat al of niet legaal over de trambaan rijdt.

Auto’s op de trambaan. Maaike Swarte, lid van de ondernemingsraad, sprak afgelopen week haar zorgen daarover uit tijdens een overlegvergadering met het college van bestuur (cvb). Vanuit haar werkkamer heeft Swarte zicht op het Mekelpark. “Ik zie zoveel verkeer op de trambaan, ook personenauto’s”, vertelde zij. Het is wachten op ongelukken, drukte ze het cvb op de borst.

Cvb-lid Anka Mulder reageerde dat zij het ‘gevoel van onveiligheid’ herkent. “Dat hebben we allemaal. Tegelijk hebben we er behoorlijk wat aan gedaan. We hebben een studie laten uitvoeren door onderzoekers van Civiele Techniek en Geowetenschappen, we hebben bij de kruising Jaffalaan/Mekelweg keien neergelegd, er staan verkeersregelaars.”

Verkeer dat per abuis op de trambaan terecht komt, is een betrekkelijk nieuw probleem. De trambaan is pas dit jaar opgeleverd. Omdat tramlijn 19 er voorlopig niet zal rijden, wordt hij gebruikt als busbaan. 

Mulder meldde opnieuw in gesprek te zullen gaan met de gemeente over wat er gedaan kan worden om de verkeersveiligheid te vergroten. “Een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur klinkt bijvoorbeeld redelijk, maar het is gewoon te veel”, zei zij.

De or vroeg haar de gemeente meer op te jutten, aangezien de raad al in 2007 waarschuwde voor problemen. Ook daarna bracht de ondernemingsraad het onderwerp meermalen ter sprake. De TU zou de rekening van de verkeersregelaars eens kunnen doorsturen, aldus de or. Mulder zag het niet zitten. Ze wil waken over de goede relatie met de gemeente, zei ze.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.