Ongecategoriseerd

Zo zag de opening van het academisch jaar eruit

Hoogleraren in toga, speeches van hoogwaardigheidsbekleders en prijsuitreikingen: gisteren opende de TU het academische jaar. Fotograaf Ernst de Groot maakte deze sfeerimpressie.

Het publiek in de aula hoorde college van bestuurslid Anka Mulder de standaard collegeduur van twee keer 45 minuten ter discussie stellen. “Dat is een willekeurig gekozen lengte, die in stand wordt gehouden door traditie. Het is de hoogste tijd dat we gaan nadenken over alternatieven.”


Mulder is voorstander van onderwijsvernieuwing. Onderzoek heeft volgens haar aangetoond dat de concentratiespanne van studenten veel korter is. Zij wil data gebruiken om hun leergedrag beter te begrijpen en vorm te geven. “We hebben nu de kans om evidence based onderwijs te ontwikkelen.” 


Na Mulder betraden andere hoogwaardigheidsbekleders het podium, zoals rector magnificus Karel Luyben, keynote speaker Peter Hinssen en hoogleraar mens-machine interactie Catholijn Jonker. Ze zagen hoe Paulien Herder werd verkozen tot Leermeester 2017 en hoe de studenten van de Motown Movement de Student Inspiration Award kregen.


En daarna? Daarna was er de borrel, in toga.

Collegelid Anka Mulder.
Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.