Campus

www.JuanAlbuerne.com

Dat meisjes dol zijn op barbiepoppen weten we. En dat sommigen zelfs als volwassen vrouw een zwak bewaren voor hun slanke heldinnen, is ook geen schande.

Maar een man die ladingen barbiepoppen inslaat, is verdacht. Tenminste, dat was het, tot je de website van Juan Albuerne hebt bekeken. Als je ziet wat deze Spanjaard met barbies en alle mogelijke andere poppen doet, ga je gelijk overstag. Onder zijn handen krijgen de mooie, maar nietszeggende gezichtjes de markante gelaatstrekken van filmsterren als Cher, Barbara Streisand en Julia Roberts. Albuerne begon op zijn negende te schilderen op papier. Maar sinds hij Barbie ontdekte, past hij zijn kwasten het liefst toe op haar plastic gezicht. Want Barbies gezicht blijkt alle gezichten te zijn. Als je haar ogen, neus en lippen iets bijtekent, komen de gezichten van talloze bekende filmsterren tevoorschijn. Soms moet Albuerne de vorm van het gezicht aanpassen en modelleert hij nieuwe neuzen, lippen en ogen, om die vervolgens in te kleuren. De finishing touch is het vervaardigen van kleding die door de sterren in films is gedragen. Et voila: een tweede Kate Winslet, Marilyn Monroe of Sofia Loren is geboren. Behalve dat het leuk is de sterrenpoppen te bewonderen, is het natuurlijk nog leuker er een te hebben. Albuerne maakt op bestelling een pop van jouw eigen favoriete actrice. Verder kun je via de site ook getekende karikaturen van filmsterren of van jezelf bestellen. Prijzen worden niet genoemd en goedkoop zal het niet zijn, maar een superorigineel kerstcadeautje is het natuurlijk wel.

Dat meisjes dol zijn op barbiepoppen weten we. En dat sommigen zelfs als volwassen vrouw een zwak bewaren voor hun slanke heldinnen, is ook geen schande. Maar een man die ladingen barbiepoppen inslaat, is verdacht. Tenminste, dat was het, tot je de website van Juan Albuerne hebt bekeken. Als je ziet wat deze Spanjaard met barbies en alle mogelijke andere poppen doet, ga je gelijk overstag. Onder zijn handen krijgen de mooie, maar nietszeggende gezichtjes de markante gelaatstrekken van filmsterren als Cher, Barbara Streisand en Julia Roberts. Albuerne begon op zijn negende te schilderen op papier. Maar sinds hij Barbie ontdekte, past hij zijn kwasten het liefst toe op haar plastic gezicht. Want Barbies gezicht blijkt alle gezichten te zijn. Als je haar ogen, neus en lippen iets bijtekent, komen de gezichten van talloze bekende filmsterren tevoorschijn. Soms moet Albuerne de vorm van het gezicht aanpassen en modelleert hij nieuwe neuzen, lippen en ogen, om die vervolgens in te kleuren. De finishing touch is het vervaardigen van kleding die door de sterren in films is gedragen. Et voila: een tweede Kate Winslet, Marilyn Monroe of Sofia Loren is geboren. Behalve dat het leuk is de sterrenpoppen te bewonderen, is het natuurlijk nog leuker er een te hebben. Albuerne maakt op bestelling een pop van jouw eigen favoriete actrice. Verder kun je via de site ook getekende karikaturen van filmsterren of van jezelf bestellen. Prijzen worden niet genoemd en goedkoop zal het niet zijn, maar een superorigineel kerstcadeautje is het natuurlijk wel.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.