Onderwijs

Wielertocht om LDE te promoten

Erasmus Sport, het sportcentrum van de Erasmus Universiteit, organiseert op 30 mei 2015 een wielertoertocht langs de universiteitssteden Leiden, Delft en Rotterdam. Het wielerevenement moet de samenwerking tussen de drie onder de aandacht brengen.

Start en finish van de tocht liggen op de Plaza van de Rotterdamse campus. Daar zijn gedurende de dag allerlei ‘side-events’ die te maken hebben met fietsen én met LDE. Deelnemers kunnen kiezen tussen routes van 30, 60, 90, 120 en 160 kilometer, waarvan een aantal ook de TU Delft en de Universiteit Leiden aandoet. 

Studenten uit heel het land kunnen meedoen. Voorlopig zijn echter alleen medewerkers van de LDE-universiteiten welkom. “We zijn bang dat het anders snel vol is en we willen het toch vooral voor en door studenten laten organiseren”, zegt projectleider Gaby Dijkstra. Zij verwacht dat er dit voorjaar ongeveer duizend deelnemers aan de start zullen staan. 

De tocht moet uitgroeien tot een groot, jaarlijks terugkerend festijn. Dijkstra: “We hopen dan start en finish elk jaar in een andere LDE-stad te leggen, zodat het echt een gezamenlijk evenement wordt.” Een wielercommissie, bestaande uit Rotterdamse hbo- en wo-studenten, zal dit keer een deel van de organisatie op zich nemen.

Dit is een bewerkte versie van een artikel dat eerder verscheen op E.M. Online.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.