Campus

Voorbeeldige studenten

Volgens hun faculteiten zijn dit de acht beste afstudeerders van het jaar. Vrijdag maakt het Universiteitsfonds bekend wie van hen definitief de titel ‘Beste afstudeerder van de TU Delft 2008’ op het cv mag bijschrijven.

De kanshebbers over hun kijk op studeren en tips voor goed afstudeeronderzoek. ‘Besef wat je waard bent’

Naam: Marius de Groot
Faculteit: Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
Titel afstudeerscriptie: Tract based spatial statistics of the normal appearing white matter in the general elderly population

Marius de Groot studeerde cum laude af in biomedical engineering. Toch kende hij een weinig traditioneel studieverloop. “Ik heb tien jaar min een week gestudeerd. Mijn bachelor deed ik met weinig inzet en ik heb zelfs een jaar een andere bachelor geprobeerd.” Daarna ging De Groot twee jaar – nog voordat zijn bachelor helemaal af was – werken. “Daarna had ik er weer zó veel zin in, dat ik in één jaar mijn schakelvakken, mastervakken en resterende bachelorvakken gehaald heb.” Hij ziet in zijn verhaal daarom een pleidooi tegen beperkende maatregelen als het bindend studieadvies. “Je moet de ruimte hebben om te kunnen experimenteren.”
Tegenwoordig werkt De Groot als promovendus bij de onderzoeksgroep waar hij ook zijn afstudeerstage deed: Biomedical Imaging Group in Rotterdam. “Ik zoek nu vragen uit die ik tijdens mijn afstudeeronderzoek al ben tegengekomen.”
Voor nieuwe afstudeerders heeft hij het volgende advies: “Bedenk wat je wilt leren en zoek een plek die daarbij past. De echte vrije keus om te doen wat je wilt, is uniek. Besef bovendien ook wat je waard bent. Je hebt een jaar gratis arbeid te bieden. Profiteer daarvan.”

,’Jammer als je in precies vijf jaar klaar bent’

Naam: Matthieu de Schipper
Faculteit: Civiele Techniek en Geowetenschappen
Titel onderzoek: On the generation of surfable ship waves in a circular pool

“Ik heb laten zien dat techniek ook leuk kan zijn. Ik deed onderzoek naar surfen en dat is nog steeds heel hip”, lacht Matthieu de Schipper. “Techniek is meer dan alleen rekenen.” De Schipper deed zes jaar over zijn studie. “Ik heb geen spijt van dat jaartje uitloop. Het is juist jammer als je je studie in precies vijf jaar afrondt, dan geniet je niet van de andere dingen die het studentenleven biedt. Zo ben ik een half jaar met een vriend naar Nieuw-Zeeland geweest voor een stage. Dat was erg leuk.”
De Schipper is na zijn afstuderen aan de slag gegaan als promovendus bij de TU, bij dezelfde sectie als waar hij zijn afstudeeronderzoek deed. “Maar ik ben nu niet meer bezig met surfbaden. In plaats daarvan doe ik onderzoek aan duinen en zandbanken bij de kust.”
Ook de Schipper vindt het vooral belangrijk onderzoek te doen dat je leuk vindt: “Blijf dicht bij je passie. Zorg dat je veel plezier hebt in je onderzoek en oprecht geïnteresseerd bent in de resultaten. Het moet vooral geen straf zijn.”

,’We mogen best een voorbeeld nemen aan Amerika’

Naam: Alon Rosenthal
Faculteit: Technische Natuurwetenschappen
Titel afstudeerscriptie: Surface enhanced Raman spectroscopy: Electrodynamic enhancement modelling and experiment

“Ik zag het niet aankomen”, vertelt Alon Rosenthal over zijn nominatie als beste afstudeerder. Hij deed vijfenhalf jaar over zijn studie, inclusief een half jaar uitloop door zijn tijd in het Finse leger. “Mijn moeder is Fins en daar is nog dienstplicht.” Om zich heen kijkend, snapt hij waarom andere studenten vertraging oplopen. “Er is een grote afwezigheid van enthousiasme. Dat slaat je hersens dood. Mensen halen hun tentamens niet. Dat komt niet doordat ze te dom zijn, maar doordat ze twee dagen van tevoren beginnen met leren en eerst nog een feestje hebben gehad. We mogen daarin best een voorbeeld nemen aan Amerika en een competitie-element invoeren. Zorgen dat mensen hun studie zien als een wedstrijd. Het verbreken van je persoonlijke records. Zo hadden we een docent die een Snickers-wedstrijd organiseerde. De student die zijn huiswerk het beste maakte, kreeg van hem een Snickers. Dat klinkt heel lullig, maar het werkte wel.”
Zijn tip voor toekomstige afstudeerders is simpel: “Zorg dat je een heleboel colleges proeft en dat je veel leuke docenten leert kennen. Je kunt dan op ze afstappen voor een onderzoek en zo kunnen ze je introduceren bij een goede vakgroep.”

,’Geniet van het moment’

Naam: Vincenz Thoma
Faculteit: Industrieel Ontwerpen
Titel afstudeerscriptie: Design & development of a city bike

“Mijn moeder zei alleen ‘Wahnsinn’ toen ze hoorde dat ik genomineerd was”, vertelt Vincenz Thoma (oorspronkelijk uit Duitsland). “Mijn familie was trots. Mijn vrienden en collega’s weten nog van niets, maar dat is niet erg. Zo kan ik er rustig van genieten.” Waarom hij genomineerd is? “Met een onderwerp rond stedelijke mobiliteit, haakte ik goed in op de tijdsgeest”, denkt hij. “Daarnaast was mijn eindcijfer hoog en heb ik het project snel en efficiënt afgerond.”
Zijn tip voor een gezonde studie, is het vinden van een goede balans tussen werken en leven. “Ik heb veel studenten gezien die dicht tegen een burn-out aanzaten. Neem dus de tijd even te genieten van het moment, nadat je een opdracht of vak hebt afgerond. Dan ben je daarna gemotiveerder.”
Aan toekomstige afstudeerders wil hij tot slot de volgende raad meegeven: “Kies de juiste mensen voor je begeleidingsteam. Het is noodzakelijk dat je positieve mensen om je heen hebt, die je kunnen motiveren op momenten dat je dat zelf misschien even niet zo goed kunt.”

,’Wij hoefden geen voorwerk meer te doen’

Naam: Dawid Strebicki
Faculteit: Bouwkunde
Titel afstudeerscriptie: Back to school

“Ik wist niet eens van het bestaan van de prijs voor beste afstudeerder af”, vertelt Dawid Strebicki. “Maar het was natuurlijk wel een toffe verrassing.” Hij begon zijn opleiding niet bij de TU. “Ik kwam van de hts in Tilburg en ben na een schakelsemester hier begonnen.” Toen ging het ook meteen goed. Uitloop had Strebicki wel (driekwart jaar), maar dat kwam toch vooral door praktische redenen. “In de zomer, tijdens de bouwvak, is het erg lastig om een goede stageplek te vinden. Dus toen ben ik een extra onderzoeksproject gaan doen om die tijd te overbruggen.”
Over studenten die langer over hun studie doen heeft hij ‘geen mening’, al zag hij er in zijn omgeving weinig. “We hadden zestien studenten met elf nationaliteiten, maar we zijn toch allemaal ongeveer op hetzelfde moment afgestudeerd.” Strebicki vertelt wel dat hij het zelf heel prettig vond dat zijn project van tevoren afgebakend was. “Onze docenten hadden het onderzoeksthema en het programma al klaar. We deden allemaal hetzelfde project, alleen dan met onze eigen invulling. Dus we hoefden geen voorwerk meer te doen.” Is dat dan meteen zijn tip voor nieuwe afstudeerders? “Nee, dat niet. Ik heb eigenlijk geen handige tips.”

,Doe wat je leuk vindt

Naam: Rafi Vayani
Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica
Titel afstudeerscriptie: Improving automatic software fault localization

“Ik was stomverbaasd”, vertelt Rafi Vayani over zijn nominatie als beste afstudeerder. “Je weet wel dat je lekker bezig bent, maar je hebt geen besef hoe goed precies.” Vayani combineerde zijn studie met topsport. Hij beoefent de Indonesische gevechtskunst pencak silat. “Dat is in Azië ongeveer net zo populair als voetbal hier. Als je op topniveau wilt meedraaien, moet je heel veel trainen.” Door die combinatie deed hij anderhalf jaar langer over zijn studie. “Ik vind dat uitlopen moet kunnen, zolang je dat bewust doet. Als uitloop door afleiding komt, is het een gebrek aan discipline. Maar verbreding zoeken is goed. Zo snel mogelijk willen afstuderen is een oubollige gedachte.”
Vayani werkt tegenwoordig als business consultant bij een it-bedrijf. “Dat heeft niet direct met mijn afstudeerproject te maken, maar indirect wel. Je leert zelfstandig werken en abstract denken.” Voor toekomstige afstudeerders heeft hij één tip: “Zorg ervoor dat je een project kiest dat je leuk lijkt, niet zomaar iets dat makkelijk is. Anders zit je er alleen maar tegen aan te hikken. Ik heb dat bij veel studiegenoten gezien die halverwege met hun projecten stopten.”

,’Studievertragingen zijn doodnormaal’

Naam: Diederik Apotheker
Faculteit: Techniek, Bestuur en Management
Titel afstudeerscriptie: The Design of a regulatory framework for a carbon dioxide pipeline network

“Mijn afstudeeronderzoek raakt aan het bestaansrecht van de faculteit”, vertelt Diederik Apotheker. “Ik deed onderzoek naar een pijpleiding waar CO2 doorheen kan. Daar was veel interactie tussen de technische componenten en economische belangen.”
Apotheker deed vijf jaar over zijn studie, maar is begonnen bij luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. “Daar was ik op een gegeven moment bezig met de staartvleugel van een toestel dat helemaal niet gebouwd ging worden. De relevantie daarvan ontging me.” Daarom besloot hij verder te kijken. “Ik ging politieke wetenschappen in Leiden studeren, maar daar bleken ze weinig probleemoplossend te werk te gaan.” De ideale mix vond hij uiteindelijk opnieuw in Delft, bij technische bestuurskunde. Studievertragingen vind hij daarom ‘doodnormaal’. Zéker als je de verkeerde studiekeus hebt gemaakt. “Dan kun je beter je horizon verbreden of wat tijd in je hobby’s steken.”
De belangrijkste tip die hij toekomstige afstudeerders kan geven, is om drie doelgroepen tevreden te houden: Jezelf (“Je moet het wel leuk vinden”), je stagebedrijf (“Het bedrijf moet er wat aan hebben, anders kom je in isolatie terecht”) en tot slot je begeleiders bij de TU.

,’Studenten die niet efficiënt werken, moeten stoppen’

Naam: Kartik Kumar
Faculteit: Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
Titel afstudeerscriptie: Weak capture and the weak stability boundary. An investigation into the restricted problem of three bodies.

“Ik heb aangetoond buiten de gebruikelijke kaders te kunnen denken en heb mijn onderzoek met passie gedaan”, vertelt Kartik Kumar. “Deze nominatie vormt een erkenning van dat feit.” Hij deed vijfenhalf jaar over zijn opleiding, inclusief een honours track voor zijn master. Hij heeft weinig geduld met studenten die achterlopen. “Die studenten moeten gestimuleerd worden om harder te werken, of gewoon stoppen. Dat klinkt hard, maar er zijn veel studenten die hun tijd niet effectief besteden en zo kostbare voorzieningen gebruiken die ten bate zouden kunnen komen aan gemotiveerde en enthousiaste mensen. Je zou achterlopers kunnen stimuleren door sancties in te voeren.” Maar het is natuurlijk niet helemaal zwart-wit. “Er zijn studenten die er een jaar tussenuit gaan om een bestuur te doen om zo extra ervaring op te doen. Dat zou mogelijk moeten blijven.”
Ook Kumar denkt dat nieuwe afstudeerders een onderzoek moeten uitzoeken dat dicht bij hun passie ligt, maar voegt daar aan toe: “Zorg dat je een goede werkomgeving opbouwt. Erg belangrijk daarbij is dat je een begeleider vindt met wie je goed kunt opschieten.”

‘Besef wat je waard bent’
‘Besef wat je waard bent’

‘Besef wat je waard bent’

Naam: Marius de Groot
Faculteit: Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen
Titel afstudeerscriptie: Tract based spatial statistics of the normal appearing white matter in the general elderly population

Marius de Groot studeerde cum laude af in biomedical engineering. Toch kende hij een weinig traditioneel studieverloop. “Ik heb tien jaar min een week gestudeerd. Mijn bachelor deed ik met weinig inzet en ik heb zelfs een jaar een andere bachelor geprobeerd.” Daarna ging De Groot twee jaar – nog voordat zijn bachelor helemaal af was – werken. “Daarna had ik er weer zó veel zin in, dat ik in één jaar mijn schakelvakken, mastervakken en resterende bachelorvakken gehaald heb.” Hij ziet in zijn verhaal daarom een pleidooi tegen beperkende maatregelen als het bindend studieadvies. “Je moet de ruimte hebben om te kunnen experimenteren.”
Tegenwoordig werkt De Groot als promovendus bij de onderzoeksgroep waar hij ook zijn afstudeerstage deed: Biomedical Imaging Group in Rotterdam. “Ik zoek nu vragen uit die ik tijdens mijn afstudeeronderzoek al ben tegengekomen.”
Voor nieuwe afstudeerders heeft hij het volgende advies: “Bedenk wat je wilt leren en zoek een plek die daarbij past. De echte vrije keus om te doen wat je wilt, is uniek. Besef bovendien ook wat je waard bent. Je hebt een jaar gratis arbeid te bieden. Profiteer daarvan.”

‘Jammer als je in precies vijf jaar klaar bent’
‘Jammer als je in precies vijf jaar klaar bent’

‘Jammer als je in precies vijf jaar klaar bent’

Naam: Matthieu de Schipper
Faculteit: Civiele Techniek en Geowetenschappen
Titel onderzoek: On the generation of surfable ship waves in a circular pool

“Ik heb laten zien dat techniek ook leuk kan zijn. Ik deed onderzoek naar surfen en dat is nog steeds heel hip”, lacht Matthieu de Schipper. “Techniek is meer dan alleen rekenen.” De Schipper deed zes jaar over zijn studie. “Ik heb geen spijt van dat jaartje uitloop. Het is juist jammer als je je studie in precies vijf jaar afrondt, dan geniet je niet van de andere dingen die het studentenleven biedt. Zo ben ik een half jaar met een vriend naar Nieuw-Zeeland geweest voor een stage. Dat was erg leuk.”
De Schipper is na zijn afstuderen aan de slag gegaan als promovendus bij de TU, bij dezelfde sectie als waar hij zijn afstudeeronderzoek deed. “Maar ik ben nu niet meer bezig met surfbaden. In plaats daarvan doe ik onderzoek aan duinen en zandbanken bij de kust.”
Ook de Schipper vindt het vooral belangrijk onderzoek te doen dat je leuk vindt: “Blijf dicht bij je passie. Zorg dat je veel plezier hebt in je onderzoek en oprecht geïnteresseerd bent in de resultaten. Het moet vooral geen straf zijn.”

‘We mogen best een voorbeeld nemen aan Amerika’
‘We mogen best een voorbeeld nemen aan Amerika’

‘We mogen best een voorbeeld nemen aan Amerika’

Naam: Alon Rosenthal
Faculteit: Technische Natuurwetenschappen
Titel afstudeerscriptie: Surface enhanced Raman spectroscopy: Electrodynamic enhancement modelling and experiment

“Ik zag het niet aankomen”, vertelt Alon Rosenthal over zijn nominatie als beste afstudeerder. Hij deed vijfenhalf jaar over zijn studie, inclusief een half jaar uitloop door zijn tijd in het Finse leger. “Mijn moeder is Fins en daar is nog dienstplicht.” Om zich heen kijkend, snapt hij waarom andere studenten vertraging oplopen. “Er is een grote afwezigheid van enthousiasme. Dat slaat je hersens dood. Mensen halen hun tentamens niet. Dat komt niet doordat ze te dom zijn, maar doordat ze twee dagen van tevoren beginnen met leren en eerst nog een feestje hebben gehad. We mogen daarin best een voorbeeld nemen aan Amerika en een competitie-element invoeren. Zorgen dat mensen hun studie zien als een wedstrijd. Het verbreken van je persoonlijke records. Zo hadden we een docent die een Snickers-wedstrijd organiseerde. De student die zijn huiswerk het beste maakte, kreeg van hem een Snickers. Dat klinkt heel lullig, maar het werkte wel.”
Zijn tip voor toekomstige afstudeerders is simpel: “Zorg dat je een heleboel colleges proeft en dat je veel leuke docenten leert kennen. Je kunt dan op ze afstappen voor een onderzoek en zo kunnen ze je introduceren bij een goede vakgroep.”

‘Geniet van het moment’
‘Geniet van het moment’

‘Geniet van het moment’

Naam: Vincenz Thoma
Faculteit: Industrieel Ontwerpen
Titel afstudeerscriptie: Design & development of a city bike

“Mijn moeder zei alleen ‘Wahnsinn’ toen ze hoorde dat ik genomineerd was”, vertelt Vincenz Thoma (oorspronkelijk uit Duitsland). “Mijn familie was trots. Mijn vrienden en collega’s weten nog van niets, maar dat is niet erg. Zo kan ik er rustig van genieten.” Waarom hij genomineerd is? “Met een onderwerp rond stedelijke mobiliteit, haakte ik goed in op de tijdsgeest”, denkt hij. “Daarnaast was mijn eindcijfer hoog en heb ik het project snel en efficiënt afgerond.”
Zijn tip voor een gezonde studie, is het vinden van een goede balans tussen werken en leven. “Ik heb veel studenten gezien die dicht tegen een burn-out aanzaten. Neem dus de tijd even te genieten van het moment, nadat je een opdracht of vak hebt afgerond. Dan ben je daarna gemotiveerder.”
Aan toekomstige afstudeerders wil hij tot slot de volgende raad meegeven: “Kies de juiste mensen voor je begeleidingsteam. Het is noodzakelijk dat je positieve mensen om je heen hebt, die je kunnen motiveren op momenten dat je dat zelf misschien even niet zo goed kunt.”

‘Wij hoefden geen voorwerk meer te doen’
‘Wij hoefden geen voorwerk meer te doen’

‘Wij hoefden geen voorwerk meer te doen’

Naam: Dawid Strebicki
Faculteit: Bouwkunde
Titel afstudeerscriptie: Back to school

“Ik wist niet eens van het bestaan van de prijs voor beste afstudeerder af”, vertelt Dawid Strebicki. “Maar het was natuurlijk wel een toffe verrassing.” Hij begon zijn opleiding niet bij de TU. “Ik kwam van de hts in Tilburg en ben na een schakelsemester hier begonnen.” Toen ging het ook meteen goed. Uitloop had Strebicki wel (driekwart jaar), maar dat kwam toch vooral door praktische redenen. “In de zomer, tijdens de bouwvak, is het erg lastig om een goede stageplek te vinden. Dus toen ben ik een extra onderzoeksproject gaan doen om die tijd te overbruggen.”
Over studenten die langer over hun studie doen heeft hij ‘geen mening’, al zag hij er in zijn omgeving weinig. “We hadden zestien studenten met elf nationaliteiten, maar we zijn toch allemaal ongeveer op hetzelfde moment afgestudeerd.” Strebicki vertelt wel dat hij het zelf heel prettig vond dat zijn project van tevoren afgebakend was. “Onze docenten hadden het onderzoeksthema en het programma al klaar. We deden allemaal hetzelfde project, alleen dan met onze eigen invulling. Dus we hoefden geen voorwerk meer te doen.” Is dat dan meteen zijn tip voor nieuwe afstudeerders? “Nee, dat niet. Ik heb eigenlijk geen handige tips.”

Doe wat je leuk vindt
Doe wat je leuk vindt

Doe wat je leuk vindt

Naam: Rafi Vayani
Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica
Titel afstudeerscriptie: Improving automatic software fault localization

“Ik was stomverbaasd”, vertelt Rafi Vayani over zijn nominatie als beste afstudeerder. “Je weet wel dat je lekker bezig bent, maar je hebt geen besef hoe goed precies.” Vayani combineerde zijn studie met topsport. Hij beoefent de Indonesische gevechtskunst pencak silat. “Dat is in Azië ongeveer net zo populair als voetbal hier. Als je op topniveau wilt meedraaien, moet je heel veel trainen.” Door die combinatie deed hij anderhalf jaar langer over zijn studie. “Ik vind dat uitlopen moet kunnen, zolang je dat bewust doet. Als uitloop door afleiding komt, is het een gebrek aan discipline. Maar verbreding zoeken is goed. Zo snel mogelijk willen afstuderen is een oubollige gedachte.”
Vayani werkt tegenwoordig als business consultant bij een it-bedrijf. “Dat heeft niet direct met mijn afstudeerproject te maken, maar indirect wel. Je leert zelfstandig werken en abstract denken.” Voor toekomstige afstudeerders heeft hij één tip: “Zorg ervoor dat je een project kiest dat je leuk lijkt, niet zomaar iets dat makkelijk is. Anders zit je er alleen maar tegen aan te hikken. Ik heb dat bij veel studiegenoten gezien die halverwege met hun projecten stopten.”

‘Studievertragingen zijn doodnormaal’
‘Studievertragingen zijn doodnormaal’

‘Studievertragingen zijn doodnormaal’

Naam: Diederik Apotheker
Faculteit: Techniek, Bestuur en Management
Titel afstudeerscriptie: The Design of a regulatory framework for a carbon dioxide pipeline network

“Mijn afstudeeronderzoek raakt aan het bestaansrecht van de faculteit”, vertelt Diederik Apotheker. “Ik deed onderzoek naar een pijpleiding waar CO2 doorheen kan. Daar was veel interactie tussen de technische componenten en economische belangen.”
Apotheker deed vijf jaar over zijn studie, maar is begonnen bij luchtvaart- en ruimtevaarttechniek. “Daar was ik op een gegeven moment bezig met de staartvleugel van een toestel dat helemaal niet gebouwd ging worden. De relevantie daarvan ontging me.” Daarom besloot hij verder te kijken. “Ik ging politieke wetenschappen in Leiden studeren, maar daar bleken ze weinig probleemoplossend te werk te gaan.” De ideale mix vond hij uiteindelijk opnieuw in Delft, bij technische bestuurskunde. Studievertragingen vind hij daarom ‘doodnormaal’. Zéker als je de verkeerde studiekeus hebt gemaakt. “Dan kun je beter je horizon verbreden of wat tijd in je hobby’s steken.”
De belangrijkste tip die hij toekomstige afstudeerders kan geven, is om drie doelgroepen tevreden te houden: Jezelf (“Je moet het wel leuk vinden”), je stagebedrijf (“Het bedrijf moet er wat aan hebben, anders kom je in isolatie terecht”) en tot slot je begeleiders bij de TU.

‘Studenten die niet efficiënt werken, moeten stoppen’
‘Studenten die niet efficiënt werken, moeten stoppen’

‘Studenten die niet efficiënt werken, moeten stoppen’

Naam: Kartik Kumar
Faculteit: Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek
Titel afstudeerscriptie: Weak capture and the weak stability boundary. An investigation into the restricted problem of three bodies.

“Ik heb aangetoond buiten de gebruikelijke kaders te kunnen denken en heb mijn onderzoek met passie gedaan”, vertelt Kartik Kumar. “Deze nominatie vormt een erkenning van dat feit.” Hij deed vijfenhalf jaar over zijn opleiding, inclusief een honours track voor zijn master. Hij heeft weinig geduld met studenten die achterlopen. “Die studenten moeten gestimuleerd worden om harder te werken, of gewoon stoppen. Dat klinkt hard, maar er zijn veel studenten die hun tijd niet effectief besteden en zo kostbare voorzieningen gebruiken die ten bate zouden kunnen komen aan gemotiveerde en enthousiaste mensen. Je zou achterlopers kunnen stimuleren door sancties in te voeren.” Maar het is natuurlijk niet helemaal zwart-wit. “Er zijn studenten die er een jaar tussenuit gaan om een bestuur te doen om zo extra ervaring op te doen. Dat zou mogelijk moeten blijven.”
Ook Kumar denkt dat nieuwe afstudeerders een onderzoek moeten uitzoeken dat dicht bij hun passie ligt, maar voegt daar aan toe: “Zorg dat je een goede werkomgeving opbouwt. Erg belangrijk daarbij is dat je een begeleider vindt met wie je goed kunt opschieten.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.