Wekelijks test een Delta-redacteur het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we maaltijden.
Door: Marjolein van der Veldt & Mirjam van der Ploeg
Restaurant: Food Station
Dag: Donderdag 29 november 2018
Tijdstip: 12:54
Maaltijd: Pizza Borromea (ham, kaas en champignons)
Na een teleurstellende maaltijd van TastyBox azen we op een Italiaans goedmakertje. Daarvoor lijken we bij Food Station (weggestopt naast de Spar) in eerste instantie aan het verkeerde adres te zijn. Gelukkig blijkt het restaurant naast een ruim assortiment aan diverse Turkse pizza’s ook de Italiaanse variant te serveren. We wagen het erop.
Temperatuur: 6
We meten 55 graden, hoewel de temperatuur ietwat moeilijk te meten is bij een platte pizza. Zoals vaak met een pizza, is de temperatuur tijdens het eten nooit ideaal: in het begin te heet, en bij de laatste punten te koud. Maar daar kunnen de pizzabakkers natuurlijk niks aan doen.
Structuur: 4
Oké, pizza mag vet zijn, maar dit gaat wel heel ver. De ingrediënten op de pizza, bijvoorbeeld ham en champignons, verzuipen in de grote hoeveelheid vette kaas. De pizza is zo glibberig dat hij amper met je handen te eten is. Als je er een hap van afsnijdt, vormt zich een plasje vet.
Smaak: 5
Het eerste wat we proeven, is kaas. Daarna volgt een lichte bijsmaak van kaas, gecombineerd met nog een vleugje kaas. O, zat er ook nog wat anders op deze pizza? We hebben het niet geproefd.
Hoeveelheid/verhouding: 6
De hoeveelheid is perfect, niet kleiner en niet groter dan de pizza’s die je elders krijgt. De verhoudingen laten helaas te wensen over en al snel vliegen de grappen de tafel over. Van “Wil je een stukje pizza bij je kaas?” tot de internettopper Ik wil kaas…
Prijs/kwaliteit: 6
Eerlijk, bij de Italiaan pakken we deze pizza vaak voor een eurootje minder en ook bij onze fastfoodvrienden zijn we goedkoper uit. Toch scoort de behoorlijke vullende maaltijd in combinatie met al die kaas slechts een mager zesje.
Presentatie: 7
We zijn onder de indruk van de schone tafel en genieten van het echte bestek. De pizza is prachtig goudbruin en borrelt nog na van de hete oven. Saillant detail voor de hongerige (en positieve) medemens: de pizza is te groot voor het bord.
Ervaring: 8
Als je de Voedselpolitie begroet met een glimlach, dan scoor je punten. Al werden we niet als zodanig herkend, toch bediende het personeel ons met alle egards die je in een toprestaurant verwacht. We komen zeker nog een keer terug (waarschijnlijk wel met een lactose-intolerantie).
Eindoordeel: 6
Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?
m.vanderveldt@tudelft.nl
Comments are closed.