Campus

Vette bek

In mijn optiek is er niets beter dan, na een avond iets te diep in het glaasje te hebben gekeken, je te buiten gaan aan een Turkse pizza, kapsalon of andere zalvige hap.

Bij voorkeur tussen ‘nog eentje dan’ en ‘een fles sterk is nog écht wel een goed idee’. Onherroepelijk gepaard gaand met een adem alsof er iets is doodgegaan in je mond, een stevige kater en het gevoel dat je aan iemand je excuses moet aanbieden. Eeuwig nieuwsgierig, heb ik een recept uitgezocht voor de kijkers thuis.

Shoarma met yoghurtsaus

Nodig: schaal, snijplank, mes, koekenpan
Ingrediënten: kip (liefs dij i.v.m. smaak), sla, shoarmabroodjes, yoghurt, knoflook, citroen, olijfolie , munt, heel veel kruiden: paprikapoeder, kaneel, komijn, peper, nootmuskaat, korianderzaad, cayenne

Het recept is vrij simpel eigenlijk. Wel moet de kip ongeveer drie uur marineren en de saus ongeveer 24 uur (dus een dag) van tevoren gemaakt worden. Meng yoghurt voorzichtig met olie, peper, zout, zeer fijn gesneden knoflook en fijngesneden munt. Voorzichtig, omdat anders de yoghurt kan splitsen. Van de 24 uur van tevoren kan de smaak beter worden en neemt het scherpe en pittige van de knoflook af.

Voor de shoarma zelf, snij de kip in dunne repen en doe in de schaal. Voeg fijngesneden knoflook, het sap van een halve citroen per kippenborst, olie en de kruiden toe die je zelf wil. De kruiden die hier staan opschreven zijn ter indicatie, maar je kunt het zelf ook nog verder uitbouwen. Dit is mijn persoonlijke blend. De citroen zal de kip malser maken, maar pas op dat je het niet te lang laat staan, dan kan de kip papperig worden. Bak op zacht vuur de kip gaar en serveer met saus, sla en de broodjes.

Met geslepen messen,

Job Hogewoning 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.