Onderwijs

​Verdachte Manchester was student Salford University

Salman Abedi, de mogelijke aanslagpleger in Manchester, was student aan Salford University. Hij zat in het tweede jaar van een bedrijfskundige opleiding, maar was al sinds afgelopen herfst niet meer op de universiteit verschenen.

Dit meldt hoger onderwijswebsite Times Higher Education. Salford University, gevestigd in Manchester, bevestigt op haar website dat de Abedi inderdaad aan de universiteit studeerde.

De universiteit zegt “geschokt” en “verdrietig” te zijn door de gebeurtenissen van maandagavond. Net na afloop van een concert van zangeres Ariana Grande blies een zelfmoordterrorist, vermoedelijk Salman Abedi, zich op in de Manchester Arena.

Tweeëntwintig mensen vonden de dood. Meer dan vijftig anderen, onder wie veel kinderen, raakten gewond. Twintig mensen verkeren nog in kritieke toestand.

Over de identiteit van de slachtoffers wordt steeds meer bekend. Eén van hen is de achttienjarige studente Georgina Callander, die in het tweede jaar van haar opleiding gezondheid en sociale zorg zat.

De Britse premier Theresa May houdt rekening met nieuwe aanslagen en heeft het dreigingsniveau opgeschroefd naar de hoogste schaal.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.