Campus

Verboden woord

Als rugbyspeler hoef ik er niet mee aan te komen bij mijn huis- en teamgenoten. Als ‘vleesetariër’ heb ik het jaren uitgelachen. Maar je loopt er soms toch tegenaan en je kunt er niet omheen.

Het verboden woord: vegetariër. Toch eet ik nu ook minimaal één keer in de week geen vlees meer. Het is niet alleen goed voor je, maar ook nog eens goedkoper dan elke dag vlees kopen. Dus hoe overleef ik het? Gewoon heel erg lekker vegetarisch koken!

Paddenstoelenpasta
Nodig: bakpan, kookpan, snijplank, mes, blender of staafmixer

Ingrediënten voor één grote portie: 150 gram pasta, witte wijn (klein flesje, grote als je wat wil drinken), grote bak champignons, ui, twee tenen knoflook, 150 milliliter room, 150 gramdiepvrieserwten, olie, zout en peper, walnoten en parmezaanse kaas

Zet een pan water op voor de pasta. Bewaar ongeveer drie champignons en snij de rest in plakjes van een halve centimeter. Snipper een ui en de knoflook. Zet je pan op middelhoog vuur en bak de champignons en de ui in een beetje olie. Als de olie is opgezogen door de champignons, voeg je weer een beetje olie toe. Zo verbranden de champignons en de ui niet. Als de ui glazig is, voeg je de knoflook toe. Op een gegeven moment laten de champignons hun vocht los. Ga door met bakken tot al het vocht is verdampt en de champignons ongeveer een derde van hun grootte hebben en goudbruin zijn. Blus af met een beetje wijn en de room, en laat de alcohol verdampen. Pureer het mengsel (dit is nu je saus) en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de losse champignons even kort, kook de erwten gaar, kook de pasta gaar en combineer alles. Walnoten en parmezaan er overheen.

Met geslepen messen,

Job Hogewoning

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.