Onderwijs

Twee gele kaarten voor Universiteit Utrecht

Studenten van twee Utrechtse opleidingen kregen te makkelijk een voldoende voor hun scriptie. De bacheloropleiding communicatie- en informatiewetenschappen en de masteropleiding mediastudies komen niet zonder meer door de NVAO-keuring.


Volgens de landelijke visitatiecommissie die de opleidingen geesteswetenschappen keurt, is in meerdere eindwerkstukken niet de relevante wetenschappelijke literatuur gebruikt. Bovendien laten de onderzoeksmethoden regelmatig te wensen over. Toch kregen studenten een voldoende en konden ze hun diploma in ontvangst nemen, schrijft universiteitsmedium DUB.


De twee opleidingen werken aan een herstelplan waarin onder meer staat dat scripties met een cijfer lager dan een zeven voortaan aan een derde beoordelaar moeten worden voorgelegd. Als de visitatiecommissie akkoord gaat, zal onderwijskeurmeester NVAO de twee opleidingen waarschijnlijk een jaar de tijd geven om schoon schip te maken. Lukt dat niet, dan moeten ze hun deuren sluiten.


In april bleek dat de visitatiecommissie ook vier opleidingen geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam een gele kaart heeft gegeven. Sinds de invoering van het nieuwe accreditatiestelsel, dat het mogelijk maakt gele kaarten uit te delen, worden opleidingen steeds vaker op de vingers getikt door de NVAO.
 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.