Wetenschap

Twaalf TU’ers fellow van Academy of Engineering

De eerder dit jaar opgerichte Netherlands Academy of Engineering (NAE) heeft 62 fellows benoemd: mensen uit de ‘top van het engineering ecosysteem’. Twaalf van hen zijn verbonden aan het TU Delft.
Naast rector magnificus Tim van der Hagen en decaan Paulien Herder van Technische Natuurwetenschappen zijn dat Alessandro Bozzon, Jenny Dankelman, Irene Dedoussi, Arie van Deursen, Catholijn Jonker, Mandy Korff, Mark van Loosdrecht, Arjan Mol, Andrea Ramirez en Guoqi Zhang.

De fellows moeten zich gaan bezighouden met ‘het stimuleren van een innovatieklimaat dat maatschappelijke en economische waarde genereert door engineering-gebaseerde oplossingen te bieden voor grote maatschappelijke vraagstukken en die tegelijkertijd nieuwe bedrijvigheid en exportkansen bieden’, aldus het persbericht. Concreet zullen ze kennis delen, adviezen geven en innovatie-initiatieven stimuleren. Vanaf 2024 moeten er jaarlijks tien fellows bij komen. De installatie van de eerste lichting is op 13 november, waarmee de NAE daadwerkelijk van start gaat. (SB)

Update 6-11, 10:00 uur: Er zijn niet elf, zoals eerder vermeld, maar twaalf TU’ers benoemd als fellow. De twaalfde is Mandy Korff. 

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.