Campus

TU zit nu ook op Mastodon

De TU Delft doet sinds 23 februari mee met een proef met Mastodon. Mastodon is een online communicatienetwerk dat lijkt op Twitter. De proef is opgezet door Surf, de landelijke ict-vereniging voor onderwijs en onderzoek. Surf heeft een server aangemaakt onder de naam social.edu.nl, waar medewerkers en studenten van hogescholen en universiteiten hun berichten kunnen plaatsen. Ook instellingen kunnen hier bijvoorbeeld een webcare-account aanmaken. 

Medewerkers van Surf controleren de berichten die op de server komen. Daardoor heeft de TU geen extra werk aan moderatie, zegt Roy Meijer, communicatiemedewerker en hoofdredacteur van de content room van de TU, die de social media en website van de universiteit beheert. 

Het aanmaken van een account op Mastodon gaat via je netID en is dus gekoppeld aan je TU-account. Dit verkleint de kans op ongewenste zaken als bots en trollenlegers, omdat de gebruikers herleidbaar zijn. 

De community op Mastodon is nog klein: op de server van Surf zijn momenteel zo’n 150 actieve gebruikers uit het hele land te vinden. Naast een enkele TU-medewerker komen de gebruikers voornamelijk van Surf zelf. (Delta, RvdW) 

Wetenschapsredacteur Rob van der Wal

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

K.S.vanderWal@tudelft.nl

Comments are closed.