Onderwijs

TU: schikking met ministerie ‘mooi resultaat’

Een mooi resultaat. Zo noemt de TU de schikking met het ministerie van Onderwijs. Van de 25 miljoen euro die de TU ontving na de Bouwkundebrand mag zij vijftien miljoen houden en moet zij tien miljoen teruggeven.


Op de vraag wat de reden is van de TU om de zaak met het ministerie te schikken, antwoordt een woordvoerster van de universiteit dat ‘als je samen tot een overeenkomst kunt komen, het goed is dat te doen.’


De rechter stelde de TU in 2012 nog in het gelijk dat het ministerie de 25 miljoen euro die het had geschonken niet direct had mogen terugvorderen toen de universiteit er het voormalige hoofdgebouw mee had gerenoveerd. Het ministerie had hierover eerst een nieuw besluit moeten nemen, vond de rechter onder meer. Daarop stapte het ministerie naar de Raad van State.


Die, zo vertelt woordvoerster Karen Collet van de TU, vond dat beide partijen nog eens met elkaar om tafel moesten. “Dat hebben we gedaan en ik denk dat we een mooi resultaat hebben.” Maar dit kost de TU nu tien miljoen euro. “Dat weet je niet: je weet niet wat er uit zou zijn gekomen als de Raad van State uitspraak had gedaan.”


Of de TU niet stevig stond met de uitspraak van de rechter? “Dat weet ik niet”, zegt Collet. “Je hebt altijd een onzekere uitkomst, daarom is dit een goed resultaat.”


Bij de begroting had de TU destijds al rekening gehouden met terugstorting van de 25 miljoen euro aan de universiteit. Hoe de TU dit nu gaat opvangen is niet duidelijk.

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.