Campus

Teamgeest: Obvius 3 mixed team

TEAM: Obvius 3 mixed team
SPORT: tennis
TRAINING: eenmaal per week als team
WOORDVOERDERS: Roel Leenhouts, Louise Rahardjo
GENOEMD: Mizzi van der Ven en Sjoerd Hengeveld
NIVEAU: vijfde klasse zondag (voorjaarscompetitie)

Team Obvius 3 mixed: "Eigenlijk gingen we voor het kampioenschap, maar het biertje en bittergarnituurtje na de wedstrijd zijn ook belangrijk." (Foto's: team)

Teamkarakteristiek


“We zijn met vier meisjes en drie jongens. Ongewone verhoudingen voor Delftse begrippen. De teams worden per competitie vastgesteld, elk jaar is het weer een verrassing wie je teamgenoten worden. Leeftijden lopen bij ons nogal uiteen, maar daar merk je weinig van.”


Teamcultuur


“Competitiewedstrijden bestaan uit acht partijen, enkels en dubbels. Dat kan om vier uur klaar zijn, maar soms is het om negen uur nog niet beslist. Je zit de hele dag met elkaar opgescheept. Je moedigt aan, vult de waterzak, geeft tips, als je zelf niet op de baan staat. Vooraf ontbijten we met elkaar, met croissantjes en pistoletjes uit de oven en een gekookt eitje. Zo is iedereen netjes op tijd.”


Funteam of bloedfanatiek?


“Eigenlijk gingen we voor het kampioenschap, maar het biertje en bittergarnituurtje na de wedstrijd zijn ook belangrijk.”


Rolmodellen


(Louise, 30) “Roel is eerstejaars, het jonkie van het team. Ik zorg als team-oma voor chips, Haribo, Snickers, sporttape, zonnebrand, paracetamol. Het is jammer dat Mizzi geblesseerd is. Zij wilde tradities introduceren, zoals in het water springen of atten bij elk setverlies van 6-0. Daar komt nu niks van. Sjoerd vliegt over het veld om alle ballen te halen. Hij loopt een marathon tijdens de wedstrijd. Zijn motto luidt ‘Een punt is pas voorbij als de bal twee keer gestuiterd heeft’.”


Jimmy Tigges / Redacteur Sport

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.