Onderwijs

Swing

Afgelopen zondag deed de Delftse bigband Let’s swing! de Botanische Tuin schudden. Op zondag 12 juli vindt alweer het laatste Tuinconcert van deze zomer plaats.

Naam: Dawid Strebicki
Faculteit: Bouwkunde
Titel afstudeerscriptie: Back to school

“Ik wist niet eens van het bestaan van de prijs voor beste afstudeerder af”, vertelt Dawid Strebicki. “Maar het was natuurlijk wel een toffe verrassing.” Hij begon zijn opleiding niet bij de TU. “Ik kwam van de hts in Tilburg en ben na een schakelsemester hier begonnen.” Toen ging het ook meteen goed. Uitloop had Strebicki wel (driekwart jaar), maar dat kwam toch vooral door praktische redenen. “In de zomer, tijdens de bouwvak, is het erg lastig om een goede stageplek te vinden. Dus toen ben ik een extra onderzoeksproject gaan doen om die tijd te overbruggen.”
Over studenten die langer over hun studie doen heeft hij ‘geen mening’, al zag hij er in zijn omgeving weinig. “We hadden zestien studenten met elf nationaliteiten, maar we zijn toch allemaal ongeveer op hetzelfde moment afgestudeerd.” Strebicki vertelt wel dat hij het zelf heel prettig vond dat zijn project van tevoren afgebakend was. “Onze docenten hadden het onderzoeksthema en het programma al klaar. We deden allemaal hetzelfde project, alleen dan met onze eigen invulling. Dus we hoefden geen voorwerk meer te doen.” Is dat dan meteen zijn tip voor nieuwe afstudeerders? “Nee, dat niet. Ik heb eigenlijk geen handige tips.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.