Onderwijs

Studenten bouwkunde eisen geld terug

Masterstudenten van de onderzoeksschool Delft School of Design, dat onderdeel is van Bouwkunde, eisen het collegegeld terug dat ze betaald hebben voor de periode september tot en met december. Ze doen dat in een open brief gericht aan rector Jacob Fokkema.

De tien studenten die de brief ondertekenden, zeggen dat ze geen waar voor hun geld hebben gekregen. Ze zijn ontevreden over de werkplaatsen die ze tijdelijk toegewezen kregen na de brand van Bouwkunde bij Technische Natuurwetenschappen. De ruimte is te klein waardoor ze niet goed in groepsverband kunnen werken, aldus de ondertekenaars.
“Ons was geschikte werkruimte beloofd na de vakantie. “Dat is waarom we terug zijn gekomen en opnieuw collegegeld hebben betaald”, schrijven ze. Veel van hen zijn van buiten de EU en betalen daarom extra veel collegegeld. Ze vinden het daarom extra zuur dat zij nog geen onderdak hebben in het nieuwe bouwkundegebouw aan de Julianalaan, en de meeste andere studenten wel.
In september stuurden de studenten al een brief waarin ze hun beklag deden naar de decaan van Bouwkunde. Daar werd niet op gereageerd. Nu eisen ze van rector Jacob Fokkema hun geld terug en een onmiddellijk gesprek.
De studenten zelf waren niet voor commentaar bereikbaar. Fokkema geeft aan eerst nog advies te willen inwinnen bij de decaan van Bouwkunde om feitelijk goed geïnformeerd te zijn, voordat hij een reactie wil geven op de brief. Bouwkundedecaan Jan Rots zegt de klacht zeer serieus te nemen.

De tien studenten die de brief ondertekenden, zeggen dat ze geen waar voor hun geld hebben gekregen. Ze zijn ontevreden over de werkplaatsen die ze tijdelijk toegewezen kregen na de brand van Bouwkunde bij Technische Natuurwetenschappen.

De ruimte is te klein waardoor ze niet goed in groepsverband kunnen werken, aldus de ondertekenaars. “Ons was geschikte werkruimte beloofd na de vakantie. “Dat is waarom we terug zijn gekomen en opnieuw collegegeld hebben betaald”, schrijven ze.

Veel van de ondertekenaars komen van buiten de EU en betalen daarom een hoog collegegeld. Ze vinden het daarom extra zuur dat zij nog geen onderdak hebben in het nieuwe bouwkundegebouw aan de Julianalaan, en de meeste andere studenten wel.

In september stuurden de studenten al een brief waarin ze hun beklag deden bij de decaan van Bouwkunde. Er kwam geen reactie. Nu eisen ze van rector Jacob Fokkema hun geld terug en een onmiddellijk gesprek.

De studenten zelf waren niet voor commentaar bereikbaar. Fokkema geeft aan eerst nog advies te willen inwinnen bij de decaan van Bouwkunde om feitelijk goed geïnformeerd te zijn, voordat hij een reactie wil geven op de brief. Vervangend Bouwkundedecaan Jan Rots zegt de klacht zeer serieus te nemen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.